I dag skal vi lage krydderpanert kylling med med spennende tilbehør. Ovnsbakt brokkoli og gulrot, en smakfull villris og en kremet hvitløksdressing. Enkelt, sunt og godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Rømme
(InneholderMelk)4 g
Hvitløksflørt
25 g
Majones
(InneholderEgg, Sennep)250 g
Brokkoli
300 g
Kyllingbryst
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)½ stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)2 stk
Gulrot
150 g
Basmati villris
5 g
Ginger Ninja
(InneholderEgg, Sennep)1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, Ginger Ninja, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 15 min. La hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær brokkoli i små buketter (med stilk). Skjær gulrot i 2 cm store biter. Fordel brokkoli og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, til møre og gylne.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko, Hvitløksflørt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en annen dyp tallerken.
Legg kylling mellom to ark med bakepapir. Bank eller kjevle kyllingen til ca. 2 cm tykk. Krydre med en klype salt. Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblanding. Sørg for at kyllingen er dekket av panko.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Når oljen er varm, stek kylling i 7-10 min. Vend jevnlig. Legg ferdigstekt kylling på en tallerken med kjøkkenpapir. Finhakk hvitløk [½ stk, 2P]. Bland hvitløk, rømme [½ pakke, 2P] og majones i en skål. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett villris, grønnsaker og kylling på tallerkener. Server hvitløksdressing ved siden av.