Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag skal vi lage en smakfull gryterett med linser, kokosmelk og lime. Gryteretten får en fantastisk smak av å bli krydret med Tikka Masala og karri. Vi serverer vår Tikka Masala med kokte poteter, fersk koriander, knasende cashewnøtter og en frisk spinatsalat med cherrytomater, lime og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Grønne linser
250 ml
Kokosmelk
30 g
Tikka masala
4 g
Curry-On
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
500 g
Poteter
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam)
1 pose
Koriander
125 g
Cherrytomater
1 ss
Smør (steg 1)
1 ss
Smør (steg 2)
¼ etter behov
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.
Skyll linser.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek linser, Curry-on og Tikka Masala i 1 min, eller til velduftende.
Senk til middels varme og rør inn kokosmelk, grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl].
La småkoke i 6-8 min, eller til servering.
Skyll spinat.
Del cherrytomater i to.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland tomat, spinat, en stor skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Grovhakk cashewnøtter.
Plukk korianderblader.
Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Rett før servering, tilsett en skvett limesaft til linsene.
Anrett poteter i dype tallerkener og hell linser over.
Pynt med fersk koriander.
Server salat på siden toppet med chili.
Topp alt med cashewnøtter.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.