Skip to main content
Kremet Tikka Masala på linser
Kremet Tikka Masala på linser

Kremet Tikka Masala på linser

med kokte poteter og cashewnøtter

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en smakfull gryterett med linser, kokosmelk og lime. Gryteretten får en fantastisk smak av å bli krydret med Tikka Masala og karri. Vi serverer vår Tikka Masala med kokte poteter, fersk koriander, knasende cashewnøtter og en frisk spinatsalat med cherrytomater, lime og chili.

Tags:
Rask
Hvetefri
Vegetar
Plantebasert
Allergener:
Selleri
Nødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Grønne linser

250 ml

Kokosmelk

30 g

Tikka masala

4 g

Curry-On

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

500 g

Poteter

60 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam)

1 pose

Koriander

125 g

Cherrytomater

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

¼ etter behov

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier739 kcal
Energi (kj)3093 kj
Fett41.3 g
Mettet fett28.2 g
Karbohydrater73.3 g
Sukker9.5 g
Fiber12.4 g
Protein16.8 g
Natrium550 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter. 

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 

Hell av vannet. 

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side. 

Stek linser
2

Skyll linser. 

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek linser, Curry-on og Tikka Masala i 1 min, eller til velduftende. 

Senk til middels varme og rør inn kokosmelk, grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl]. 

La småkoke i 6-8 min, eller til servering.

3

Skyll spinat. 

Del cherrytomater i to. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland tomat, spinat, en stor skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Forbered råvarer
4

Grovhakk cashewnøtter. 

Plukk korianderblader. 

Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Tilsett limesaft
5

Rett før servering, tilsett en skvett limesaft til linsene.

Servér
6

Anrett poteter i dype tallerkener og hell linser over. 

Pynt med fersk koriander. 

Server salat på siden toppet med chili. 

Topp alt med cashewnøtter. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.