Skip to main content
Nordiske reketaco | Lag din egen variant
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordiske reketaco | Lag din egen variant

Nordiske reketaco | Lag din egen variant

med agurk, eple og dill

Mange barn elsker å se alle elementene i en rett, og å få lov til å velge hva de skal spise selv. Derfor kan vi friste med lekker nordisk reketaco, der man fyller lune tortillabrød med valgfrie tilbehør. Man kan velge mellom sprøpanerte reker, syrlig spisskålsalat, agurkstrimler, eple, dill og dressing. La barna slippe fantasien løs!

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvete
Skalldyr
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

1 stk

Dill

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Agurk

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Sitron

1 stk

Eple

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Vann til saus

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til reker

1 stk

Egg til panering

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier703 kcal
Energi (kj)2942 kj
Fett25.3 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater86.9 g
Sukker11.1 g
Protein27.3 g
Natrium73.3 mg

Framgangsmåte

Forbered agurk
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.

Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.

Forbered råvarer
2

Halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm tynne staver.

Halver sitron.

Finhakk dill.

Varm tortillabrød
3

Bland kål, en skvett sitronsaft og salt i en mellomstor skål.

Bland rømme, vann og majones i en liten skål.

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller dekk til med folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Paner reker
4

Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett hvetemel, salt og en klype pepper i skålen og bland godt.

Visp egg i en separat liten skål. Tilsett egg i skålen med reker og bland godt. Bruk halvparten av det vispede egget for 2P.

Stek reker
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Tilsett panko i skålen med reker rett før steking. Bland godt, til rekene dekkes.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Snu dem forsiktig.

TIPS: Panko som faller av under steking kan brukes som dryss.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Server
6

Sett frem tortillabrød, reker, dill, kål, eple, agurk og saus på bordet.

Fyll tortillabrød med valgfrie tilbehør og lag dine egen nordiske taco!