
Denne fyldige, fransk-inspirerte gryta passer perfekt nå som det begynner å bli kaldere. Brunet kylling og hvitløksstekte grønnsaker får godgjøre seg i en fyldig sennepssaus med rosmarin og timian. Gryta serveres med en frisk pæresalat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Småpoteter, ferdigkokte
2 stk
Gulrot
1 stk
Løk
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
4 g
Buljong
4 g
Maisstivelse
2 stk
Hvitløk
1 stk
Rosmarin
1 stk
Timian
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
60 g
Salatblanding
½ stk
Pære
2 ss
Vann til jevning
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Smør til steking
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ss
Olje til salat

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne staver.
Skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Del poteter i to.
Bland vann og maisstivelse til jevning i en liten skål.

Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kylling med salt i 1-2 min på hver side, eller til brunet.
Legg til side på en tallerken.

Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.
Stek løk, gulrot, hvitløk og potet i 3-4 min, eller til myknet.
Tilsett timian, rosmarin, grov sennep, buljong, kylling, vann, jevning, salt og en klype pepper. Kok opp og senk til middels varme. La småkoke under lokk i 15 min.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland salatblanding, pære, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Når gryta er ferdigkokt, plukk ut timian og rosmarin og rør inn rømme.
Anrett kylling- og potetgryte i skåler og server med pæresalat.

