Skip to main content
Fransk-inspirert kylling- og potetgryte

Fransk-inspirert kylling- og potetgryte

med rosmarin, timian og pæresalat

Denne fyldige, fransk-inspirerte gryta passer perfekt nå som det begynner å bli kaldere. Brunet kylling og hvitløksstekte grønnsaker får godgjøre seg i en fyldig sennepssaus med rosmarin og timian. Gryta serveres med en frisk pæresalat som tilbehør.

Tags:
Kort forberedelse
Hvetefri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel
Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

2 stk

Gulrot

1 stk

Løk

12 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

4 g

Buljong

4 g

Maisstivelse

2 stk

Hvitløk

1 stk

Rosmarin

1 stk

Timian

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

60 g

Salatblanding

½ stk

Pære

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Vann til jevning

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Smør til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ss

Olje til salat

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2509 kj
Fett16 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater64.6 g
Sukker15 g
Fiber11.7 g
Protein42.5 g
Natrium392.9 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne staver.

Skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Del poteter i to.

Bland vann og maisstivelse til jevning i en liten skål.

Stek kylling
2

Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kylling med salt i 1-2 min på hver side, eller til brunet.

Legg til side på en tallerken.

Lag gryte
3

Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.

Stek løk, gulrot, hvitløk og potet i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett timian, rosmarin, grov sennep, buljong, kylling, vann, jevning, salt og en klype pepper. Kok opp og senk til middels varme. La småkoke under lokk i 15 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
4

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland salatblanding, pære, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Tilsett rømme
5

Når gryta er ferdigkokt, plukk ut timian og rosmarin og rør inn rømme.

6

Anrett kylling- og potetgryte i skåler og server med pæresalat.