HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Panzanellasalat
topBanner
Italiensk panzanellasalat

Italiensk panzanellasalat

med ovnsbakt butternutgresskar og egg

Er du lei av poteter, ris og pasta? Da har vi laget den perfekte oppskriften til deg, nemlig en herlig panzanellasalat som er både smakfull og mettende med ovnsbakt butternutgresskar, tomat, paprika, rødløk, balsamico og sprø krutonger. Den festlige salaten blir toppet med hardkokt egg, smuldret salatost og basilikumblader.

Tags:Vegetar
Allergener:GlutenHveteMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

15 ml

Balsamico

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSesam)

½ stk

Butternutgresskar

1 stk

Rødløk

1 stk

Paprika

2 stk

Tomat

40 g

Ruccola

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier568 kcal
Energi (kj)2375 kj
Fett26.56 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater57.82 g
Sukker14.3 g
Protein23.4 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Del butternutgresskar [1/2 stk, 2P] i to, fjern frøene og skjær i 2 cm store biter. Skjær paprika i 2 cm store biter. Skjær rødløk i 2 cm tykke båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

2

Kok opp en liten kjele med vann*. Kok egg* [2 stk | 4 stk] i 7-8 min for en middels hard plomme. Hell av vannet og avkjøl eggene under kaldt vann*. Skrell eggene og del i to. Sett til side.

3

Riv baguette i små biter. Bland baguettebiter, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål. Når grønnsakene har vært i ovnen i 20 min, legg baguettebiter på den ene siden av stekebrettet og bak i ytterligere 5-8 min.

4

Skjær tomat i 2 cm store biter. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk basilikum (spar litt til servering). Bland tomat, basilikum, hvitløk og balsamico i en stor skål. Smak til med salt* og pepper*. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* om ønskelig. Skyll ruccola i kaldt vann*.

5

Bland ovnsbakte grønnsaker i skålen med tomatsalat. Bland inn krutonger og ruccola rett før servering, så de holder seg friske og sprø. TIPS: Hvis du foretrekker ekstra sprø krutonger kan du bruke dem som topping, i stedet for å blande dem i salaten.

6

Anrett salat på tallerkener. Topp med egg, smuldret salatost og resterende basilikum.