Våre matkasserHjelpGavekort
Italiensk panzanellasalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk panzanellasalat

Italiensk panzanellasalat

med ovnsbakt butternutgresskar og egg

Er du lei av poteter, ris og pasta? Da har vi laget den perfekte oppskriften til deg, nemlig en herlig panzanellasalat som er både smakfull og mettende med ovnsbakt butternutgresskar, tomat, paprika, rødløk, balsamico og sprø krutonger. Den festlige salaten blir toppet med hardkokt egg, smuldret salatost og basilikumblader.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

15 ml

Balsamico

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

½ stk

Butternutgresskar

1 stk

Rødløk

1 stk

Paprika

2 stk

Tomat

40 g

Ruccola

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier568 kcal
Energi (kj)2375 kj
Fett26.56 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater57.82 g
Sukker14.3 g
Protein23.4 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Del butternutgresskar [1/2 stk, 2P] i to, fjern frøene og skjær i 2 cm store biter. Skjær paprika i 2 cm store biter. Skjær rødløk i 2 cm tykke båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

Kok egg
2

Kok opp en liten kjele med vann*. Kok egg* [2 stk | 4 stk] i 7-8 min for en middels hard plomme. Hell av vannet og avkjøl eggene under kaldt vann*. Skrell eggene og del i to. Sett til side.

Bak krutonger
3

Riv baguette i små biter. Bland baguettebiter, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål. Når grønnsakene har vært i ovnen i 20 min, legg baguettebiter på den ene siden av stekebrettet og bak i ytterligere 5-8 min.

Bland tomatsalat
4

Skjær tomat i 2 cm store biter. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk basilikum (spar litt til servering). Bland tomat, basilikum, hvitløk og balsamico i en stor skål. Smak til med salt* og pepper*. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* om ønskelig. Skyll ruccola i kaldt vann*.

Tilsett grønnsaker
5

Bland ovnsbakte grønnsaker i skålen med tomatsalat. Bland inn krutonger og ruccola rett før servering, så de holder seg friske og sprø. TIPS: Hvis du foretrekker ekstra sprø krutonger kan du bruke dem som topping, i stedet for å blande dem i salaten.

Server
6

Anrett salat på tallerkener. Topp med egg, smuldret salatost og resterende basilikum.