Mange har nok smakt calzone fra et pizzaria, men har du prøvd å lage klassikeren hjemme? Med ferdigbakt pizzadeig og denne enkle oppskriften er middagen klar på et blunk! Vi fyller vår calzone med pulled beef, og serverer den med hjemmelaget marinarasaus og en cæsarinspirert salat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Pulled beef
1 stk
Løk
50 g
Revet gouda
1 stk
Salat
1 stk
Tomat
1 stk
Gressløk
20 g
Italiensk hardost, flak
½ stk
Hvitløk
25 g
Majones
50 g
Mornaysaus
1 stk
Rød chili
35 g
Tomatpure
4 g
Middelhavsdrøm
2 stk
Pizzadeig
1 ss
Olje til steking
½ ss
Vann til dressing
½ dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft).
La pizzadeig hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdelse. Da blir den lettere å jobbe med.
Finhakk løk.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 3-4 min, til myknet.
Tilsett kjøtt, sky fra pakningen, vann og chili i kjelen.
Stek under lokk i 12-14 min.
Riv kjøtt i strimler med to gafler.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Legg pizzadeig på hvetemelet og kna ut (bruk alternativt en kjevle) til et ca 1 cm tykt rektangel.
La hvile et par minutter, hvis deigen er vanskelig å jobbe med.
Halver deig og overfør til et stekebrett med bakepapir.
Fordel pulled beef på den ene halvdelen. La det være igjen en 1 cm bred kant. Topp med gouda.
Brett deigen forsiktig over seg selv og trykk kantene sammen med fingrene eller en gaffel.
Stek i ovnen i 12-14 min, eller til gylne.
I mellomtiden, skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.
Finhakk tomat og gressløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, majones, vann, salt og en stor klype pepper i en liten skål.
Varm opp samme kjele (uten å tørke av den først) på middels lav varme.
Tilsett tomatpure, mornaysaus, Middelhavsdrøm, vann, sukker og en klype salt og pepper.
La småkoke under lokk til servering.
Anrett calzone på tallerkener.
Server marinaradipp i skåler ved siden av.
Legg salatblad i et jevnt lag på et serveringsfat. Topp med tomat, en klype salt, hvitløksdressing og finrevet ost.
Garner alt med gressløk.