Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Med denne retten skal vi ta en reise til det indiske kjøkkenet, og vi skal lage en rask og sunn vegetarbowl fylt med fargerike og spennende smaker. Vår populære vegetardeig med indisk krydder og frisk aprikoschutney tilfører en rund og god umamismak. Videre skal vi sylte rødløk og komponere en velbalansert bulgur med agurk, tomat, spinat og mynte. Prikken over i-en setter vi på ved også å servere en indisk karriyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
85 g
Bulgur
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 pose
Mynte
2 g
Curry-On
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
30 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
4 g
Mild Mahal
160 g
Vegetardeig
(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder: Sennep)
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
40 g
Cashewnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam)
4 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp vann [4 dl | 8 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels og la putre i 9-10 min, eller til mykt.
Hell ut vannet fra kjelen.
I mellomtiden, del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland en skvett limesaft, rødløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk agurk, tomat og mynte.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig og Mild Mahal i 4-5 min, eller til lett brunet.
Tilsett aprikoschutney, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1 ss | 2 ss]. Rør godt. Kok i 1-2 min, eller til tyknet og klissete.
Bland yoghurt, Curry-on og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Rett før servering, bland agurk, tomat, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og mynte sammen med bulgur.
Anrett bulgur i skåler.
Topp med vegetardeig og syltet løk.
Drypp over litt yoghurt.
Strø over cashewnøtter.