Skip to main content
Hyse i avokado-hollandaisesaus
Hyse i avokado-hollandaisesaus

Hyse i avokado-hollandaisesaus

med persillepoteter og grønne bønner

Ta et dypdykk i et hav av smaker med vår pannestekte hyse servert med ovnsbakte poteter og grønne bønner! Vi piffer opp retten med en kremet hollandaisesaus med avokado og vender bønnene i en aromatisk hvitløksolje. En velsmakende rett som er perfekt for sjømatelskere!

Tags:
Under 50g karbo
Hvetefri
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

½ stk

Avokado

1 stk

Løk

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

1 pose

Bladpersille

150 g

Grønne bønner

½ stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1.5 ss

Olje til hvitløksolje

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

1 stk

Egg til saus

¼ ts

Salt til fisk

2 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier660 kcal
Energi (kj)2761 kj
Fett33.5 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater44.8 g
Sukker13.2 g
Fiber11.1 g
Protein41 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium2248 mg
Calcium1.6 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet (uskrelt) og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered grønnsaker
2

Skjær ender av grønne bønner.

Halver sitron.

Halver avokado, fjern stein, grav ut innmaten med en skje og legg direkte i et beger.

Finhakk persille og løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Ovnsbak grønne bønner
3

Fordel grønne bønner på et stekebrett med bakepapir når det gjenstår 15 min av potetens steketid.

Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og stek i resterende tid.

Lag saus
4

Kok opp vann i en liten kjele. Tilsett løk, grønnsaksbuljong, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper. Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min.

Skill eggeplomme fra eggehvite.

Ta kjelen av varmen.

Tilsett smør, eggeplomme og løkbuljong i begeret med avokado. Miks med en stavmikser (eller i en blender) til en glatt saus. Hold varm.

TIPS: Mos avokado og tilsett den i sausen hvis du ikke har en stavmikser.

Stek fisk
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og Hello Sunrise.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Vend potet med persille og grønne bønner med hvitløksolje.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, potet og grønne bønner på tallerkener.

Server med avokado-hollandaisesaus.