Ta et dypdykk i et hav av smaker med vår pannestekte hyse servert med ovnsbakte poteter og grønne bønner! Vi piffer opp retten med en kremet hollandaisesaus med avokado og vender bønnene i en aromatisk hvitløksolje. En velsmakende rett som er perfekt for sjømatelskere!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder: Selleri, Sennep)
½ stk
Avokado
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
400 g
Småpoteter
1 pose
Bladpersille
150 g
Grønne bønner
½ stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
½ ts
Salt til poteter
1.5 ss
Olje til hvitløksolje
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
1 stk
Egg til saus
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet (uskrelt) og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Skjær ender av grønne bønner.
Halver sitron.
Halver avokado, fjern stein, grav ut innmaten med en skje og legg direkte i et beger.
Finhakk persille og løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Fordel grønne bønner på et stekebrett med bakepapir når det gjenstår 15 min av potetens steketid.
Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og stek i resterende tid.
Kok opp vann i en liten kjele. Tilsett løk, grønnsaksbuljong, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper. Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min.
Skill eggeplomme fra eggehvite.
Ta kjelen av varmen.
Tilsett smør, eggeplomme og løkbuljong i begeret med avokado. Miks med en stavmikser (eller i en blender) til en glatt saus. Hold varm.
TIPS: Mos avokado og tilsett den i sausen hvis du ikke har en stavmikser.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og Hello Sunrise.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Vend potet med persille og grønne bønner med hvitløksolje.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, potet og grønne bønner på tallerkener.
Server med avokado-hollandaisesaus.