Skip to main content
Honningstekt halloumi

Honningstekt halloumi

med oreganokrydrede fries og tzatziki

I dag kan vi friste med en herlig uslåelig kombinasjon – honning og vegetarfavoritten halloumi. I tillegg byr vi på sprø oreganokrydrede pommes frites, en oppkvikkende frisk salat med ovnsbakte cherrytomater og en tradisjonell tzatziki.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Honning

1 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

60 g

Salatblanding

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

1 stk

Agurk

½ g

Oregano, tørket

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til tomat

Næringsinnhold

Kalorier691 kcal
Energi (kj)2890 kj
Fett34.4 g
Mettet fett21.3 g
Karbohydrater60.5 g
Sukker14.3 g
Fiber7.6 g
Protein36.4 g

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelte) til 1 cm tynne pommes frites.

Overfør på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær cherrytomater i to.

Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 15-20 min.

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Riv halvparten av agurken.

Skjær resterende agurk i tynne skiver.

Forbered halloumi
3

Skjær halloumi i 1 cm skiver (2 per person).

Lag tzatziki & salat
4

Skjær sitron i båter.

Skyll salatblanding.

Bland skivet agurk, salatblanding, ovnsbakte tomater og en skvett sitronsaft i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Pakk revet agurk inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væske.

Bland revet agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Stek halloumi
5

Når potetene har 5 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side.

I det siste minuttet av steketiden, senk varmen til middels og tilsett honning. Vend halloumi forsiktig i honningen.

Server
6

Anrett fries, halloumi og salat på tallerkener.

Server med en klatt tzatziki på siden.