
I dag kan vi friste med en herlig uslåelig kombinasjon – honning og vegetarfavoritten halloumi. I tillegg byr vi på sprø oreganokrydrede pommes frites, en oppkvikkende frisk salat med ovnsbakte cherrytomater og en tradisjonell tzatziki.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Honning
1 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
60 g
Salatblanding
250 g
Halloumi
(Inneholder: Melk)
1 stk
Agurk
½ g
Oregano, tørket
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til tomat

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelte) til 1 cm tynne pommes frites.
Overfør på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

I mellomtiden, skjær cherrytomater i to.
Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Riv halvparten av agurken.
Skjær resterende agurk i tynne skiver.

Skjær halloumi i 1 cm skiver (2 per person).

Skjær sitron i båter.
Skyll salatblanding.
Bland skivet agurk, salatblanding, ovnsbakte tomater og en skvett sitronsaft i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Pakk revet agurk inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væske.
Bland revet agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Når potetene har 5 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side.
I det siste minuttet av steketiden, senk varmen til middels og tilsett honning. Vend halloumi forsiktig i honningen.

Anrett fries, halloumi og salat på tallerkener.
Server med en klatt tzatziki på siden.