HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Soyamarinert Kylling
topBanner
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med syltet agurk og lilla gulrotbånd

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:SulfitterglutenSoyaPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 g

Honning

3 stk

Hvitløk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

300 g

kyllingbryst

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot, lilla

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 1)

¼ ss

Olivenolje* (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 3)

½ ss

Hvetemel* (steg 2)

½ dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier567.7525 kcal
Energi (kj)2375.4766 kj
Fett4.8792 g
Mettet fett1.1 g
Karbohydrater81.5105 g
Sukker19.4 g
Protein43.5415 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Bland soyasaus, honning, resterende hvitløk, vann* [1/2 dl | 1 dl] og en skvett olivenolje* i en liten skål. Skyll spinat. Skjær kylling i tynne strimler på et eget skjærebrett. Bland hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* med kylling i en skål. 

3

Skjær agurk i tynne halve skiver. Grovhakk spinat. Skrell gulrot i lange bånd. Grovhakk peanøtter. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, agurk, en klype salt* og sukker* og vann* [1 ss | 2 ss] i en liten skål og sett til side. 

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling og rødløk i 6-7 min. Vend ofte. Tilsett marinade når det er 2 min igjen av steketiden. Krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland spinat med den ferdigkokte risen. Hell væsken av de syltede agurkene.

6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med honning- og soyamarinert kylling (sørg for å få all marinaden med), gulrot og syltet agurk. Strø peanøtter over.