Honning- og sennepsbakt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsbakt laks

Honning- og sennepsbakt laks

med rødbetsalat og kremet potet

Overrask familien eller middagsgjestene med denne nydelige fiskeretten. Vi ovnsbaker laks med smør og honning- og sennepsdressing så den blir både smaksrik og saftig. Som tilbehør koker vi poteter til de blir møre, før vi vender dem i creme fraiche, majones og dill. Retten gjøres komplett med en lukrativ pæresalat med rødbeter, ruccola og ristede hasselnøtter.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

500 g

Bakepotet

1 pose

Dill

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

40 g

Ruccola

½ stk

Rødbeter, ferdigkokte

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

1 stk

Pære

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1044 kcal
Energi (kj)4367 kj
Fett69.6 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater121.7 g
Sukker73.2 g
Protein39 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett kjele til side under lokk.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Finhakk dill.

Skyll ruccola.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Skjær rødbete [1/2 stk, 2 P] i 1 cm store biter.

Grovhakk hasselnøtter.

Forbered laks
3

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Skjær smør [1 ss | 2 ss] i små biter.

Plasser laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Smør over honning- og sennepsdressing og topp med smørbiter.

Legg hasselnøtter på et nytt stekebrett med bakepapir.

Ovnsbak laks
4

Bak hasselnøtter og laks i ovnen i 9-10 min, til laks er gjennomstekt og hasselnøtter er ristede.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.

Bland pære, rødbete, ruccola og hasselnøtter i dressing rett før servering.

Bland potet med creme fraiche, majones, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en kype pepper.

Server
6

Anrett kremet potet, pæresalat og laks på tallerkener.

Øs over resterende saus fra den ildfaste formen.