Skip to main content
Stekt smørglasert spisskål
Stekt smørglasert spisskål

Stekt smørglasert spisskål

med potet- og cannellinibønnemos og salat

Spisskål er en fantastisk grønnsak som både kan brukes rå i salater eller stekes. Her pannesteker vi kålen, før den glaseres i smør og worcestershiresaus og toppes med ristede hasselnøtter. Vi serverer retten med en mos av poteter og cannellinibønner, grønn salat og estragonyoghurt.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Melk
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

380 g

Cannellinibønner

250 g

Bakepotet

1 stk

Hvitløk

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Estragon

200 g

Spisskål

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder: Soya)

60 g

Salatblanding

1 stk

Gulrot

75 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til glaze

1 dl

Vann til glaze

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier647 kcal
Energi (kj)2706 kj
Fett26.5 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater68.1 g
Sukker10.1 g
Fiber16.6 g
Protein25.3 g
Natrium382.7 mg
Trans Fat0.1 g

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Hell væske av cannellinibønner.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Skrell hvitløk.

Kok potet, bønner og hvitløk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos potet, bønner og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Rist hasselnøtter
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne.

Grovhakk og sett til side i en liten skål.

Bland dressing
3

Finhakk estragon.

Bland yoghurt, estragon og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Stek kål
4

Skjær spisskål i kvarter.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Brun spisskål med skåret side ned i 2-3 min, eller til gyllen.

Senk til middels lav varme og tilsett smør, vann, worcestersaus og en klype salt og pepper. La småkoke under lokk i 1-2 min, eller til kålen er myk.

Snu kål og øs over smørsaus til den er glasert.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Bland salatblanding, gulrot, reddiker, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett mos og salat på tallerkener.

Topp mos med spisskål og øs over saus.

Topp spisskål med dressing og garner med ristede hasselnøtter.