Spisskål er en fantastisk grønnsak som både kan brukes rå i salater eller stekes. Her pannesteker vi kålen, før den glaseres i smør og worcestershiresaus og toppes med ristede hasselnøtter. Vi serverer retten med en mos av poteter og cannellinibønner, grønn salat og estragonyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
380 g
Cannellinibønner
250 g
Bakepotet
1 stk
Hvitløk
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Estragon
200 g
Spisskål
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya)
60 g
Salatblanding
1 stk
Gulrot
75 g
Reddiker
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til glaze
1 dl
Vann til glaze
½ ss
Olje til salat
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Hell væske av cannellinibønner.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Skrell hvitløk.
Kok potet, bønner og hvitløk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet, bønner og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne.
Grovhakk og sett til side i en liten skål.
Finhakk estragon.
Bland yoghurt, estragon og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skjær spisskål i kvarter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Brun spisskål med skåret side ned i 2-3 min, eller til gyllen.
Senk til middels lav varme og tilsett smør, vann, worcestersaus og en klype salt og pepper. La småkoke under lokk i 1-2 min, eller til kålen er myk.
Snu kål og øs over smørsaus til den er glasert.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Bland salatblanding, gulrot, reddiker, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål.
Anrett mos og salat på tallerkener.
Topp mos med spisskål og øs over saus.
Topp spisskål med dressing og garner med ristede hasselnøtter.