
Hawaiisk svinekjøttbowl
med sterk jalapeño og stekt ananas
I dag skal vi lage en hawaiisk svinekjøttbowl med sterk jalapeño og stekt ananas. Vi steker svinekjøtt og blander det med en herlig saus med soya, honning og sennep. Vi bygger bowlen med kjøtt, luftige ris, rødkål, gulrot og ananas, før alt toppes med jalapeño og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
50 g
Ananas
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Gulrot
1 stk
Jalapeno
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
75 g
Rødkål
½ pose
Koriander
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og senk til middels lav varme. La småkoke i 12 min. Fjern deretter fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp en stekepanne på høy varme. Skjær skallet av ananas og skjær i 2 cm biter. Legg ananas i den tørre stekepannen og stek i ca. 1-2 min på hver side, til karamellisert. Sett til side på en tallerken.
Finhakk eller press hvitløk. Tilsett olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen og varm opp til middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Rør inn soyasaus, honning- og ingefærdressing, vann* [2 ss | 4 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og sukker* [½ ts | 1 ts]. Kok i 1-2 min , til sausen tykner litt. Sett til side i en skål.
Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler og krydre med salt*. Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen brukt til sausen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min, til gjennomstekt. Tilsett halvparten av sausen i stekepannen. Bland til sausen dekker kjøttet. Ta pannen av varmen.
Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk jalapeño. Bland rødkål, olivenolje* [½ ss | 1 ss] og en klype salt* i en skål. Masser kålen i 30 sek. Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med rødkål, revet gulrot, svinekjøtt og ananas. Hell over resterende saus. Strø jalapeño over og pynt med korianderblader.