HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHawaiisk Svinekjøttbowl
topBanner
Hawaiisk svinekjøttbowl

Hawaiisk svinekjøttbowl

med sterk jalapeño og stekt ananas

I dag skal vi lage en hawaiisk svinekjøttbowl med sterk jalapeño og stekt ananas. Vi steker svinekjøtt og blander det med en herlig saus med soya, honning og sennep. Vi bygger bowlen med kjøtt, luftige ris, rødkål, gulrot og ananas, før alt toppes med jalapeño og koriander.

Tags:Under 650 kcalRask
Allergener:GlutenSoyaSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

50 g

Ananas

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Gulrot

1 stk

Jalapeno

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

50 g

Honning- og ingefærdressing

(InneholderSennep)

75 g

Rødkål

½ pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier615 kcal
Energi (kj)2575 kj
Fett14.28 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater75.84 g
Sukker13.7 g
Protein43.71 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og senk til middels lav varme. La småkoke i 12 min. Fjern deretter fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Varm opp en stekepanne på høy varme. Skjær skallet av ananas og skjær i 2 cm biter. Legg ananas i den tørre stekepannen og stek i ca. 1-2 min på hver side, til karamellisert. Sett til side på en tallerken.

3

Finhakk eller press hvitløk. Tilsett olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen og varm opp til middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Rør inn soyasaus, honning- og ingefærdressing, vann* [2 ss | 4 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og sukker* [½ ts | 1 ts]. Kok i 1-2 min , til sausen tykner litt. Sett til side i en skål.

4

Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler og krydre med salt*. Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen brukt til sausen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min, til gjennomstekt. Tilsett halvparten av sausen i stekepannen. Bland til sausen dekker kjøttet. Ta pannen av varmen.

5

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk jalapeño. Bland rødkål, olivenolje* [½ ss | 1 ss] og en klype salt* i en skål. Masser kålen i 30 sek. Rør opp risen med en gaffel.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med rødkål, revet gulrot, svinekjøtt og ananas. Hell over resterende saus. Strø jalapeño over og pynt med korianderblader.