HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHawaiisk Kikertbowl
topBanner
Hawaiisk kikertbowl

Hawaiisk kikertbowl

med kokosris og saftig ananassalsa

Hawaiisk kikertbowl med kokosris og saftig ananassalsa

Tags:RaskVegetar
Allergener:SulfitterSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

100 ml

Kokosmelk

150 g

Basmatiris

1 stk

Paprika

½ stk

Squash

1 pakke

Kikerter

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

50 g

Ananas

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Srirachamajones

(InneholderSennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier850 kcal
Energi (kj)3555 kj
Fett37.88 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater97.59 g
Sukker24.3 g
Protein17.47 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Bland og kok opp kokosmelk [½ pakke, 2P] og vann* [2 dl | 4 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], rør og sett på lokk. Senk til middels lav varme og småkok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til vannet har absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler for å holde på dampen.

2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skyll kikerter.

3

Legg kikerter på en side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje*, BBQ-saus og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Legg paprika og squash på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*. Stek på øverste rille i 10-12 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

4

Skjær skallet av ananas, og skjær frukten i 1 cm store biter. Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje. Skjær vårløk i tynne skiver. Bland ananas, avokado, halvparten av vårløken og en liten klype salt* i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig.

5

Bland srirachamajones og en skvett vann* til en dressing. Rør godt i risen med en gaffel.

6

Anrett kokosris på tallerkener. Legg BBQ-kikerter og grønnsaker ved siden av. Legg ananassalsa i midten. Drypp over srirachamajones. Pynt med resterende vårløk.