Hawaiisk kikertbowl med kokosris og saftig ananassalsa
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 ml
Kokosmelk
150 g
Basmatiris
1 stk
Paprika
½ stk
Squash
1 pakke
Kikerter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
50 g
Ananas
1 stk
Avokado
1 stk
Vårløk
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Bland og kok opp kokosmelk [½ pakke, 2P] og vann* [2 dl | 4 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], rør og sett på lokk. Senk til middels lav varme og småkok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til vannet har absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler for å holde på dampen.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skyll kikerter.
Legg kikerter på en side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje*, BBQ-saus og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Legg paprika og squash på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*. Stek på øverste rille i 10-12 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.
Skjær skallet av ananas, og skjær frukten i 1 cm store biter. Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje. Skjær vårløk i tynne skiver. Bland ananas, avokado, halvparten av vårløken og en liten klype salt* i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig.
Bland srirachamajones og en skvett vann* til en dressing. Rør godt i risen med en gaffel.
Anrett kokosris på tallerkener. Legg BBQ-kikerter og grønnsaker ved siden av. Legg ananassalsa i midten. Drypp over srirachamajones. Pynt med resterende vårløk.