Skip to main content
Hawaiisk kikertbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiisk kikertbowl

Hawaiisk kikertbowl

med kokosris og saftig ananassalsa

Med denne oppskriften har vi latt oss inspirere av fargerike Hawaii. Vi starter med å koke en vidunderlig kokosris. Samtidig ovnsbaker vi kikerter med BBQ-saus, sammen med paprika og squash. Men vi er ikke ferdige enda! Vi blander også en herlig ananassalsa med avokado og vårløk, og topper alt med srirachamajones.

Tags:
Rask
Hvetefri
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 ml

Kokosmelk

150 g

Basmatiris

1 stk

Paprika

½ stk

Squash

1 pakke

Kikerter

60 g

BBQ-saus

50 g

Ananas

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Srirachamajones

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier850 kcal
Energi (kj)3555 kj
Fett37.9 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater97.6 g
Sukker24.3 g
Fiber15 g
Protein17.5 g

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Bland kokosmelk [½ pakke, 2P] og vann [2 dl | 4 dl] i en kjele og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts], rør og sett på lokk. Senk til middels lav varme og småkok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til vannet har absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skyll kikerter.

Stek grønnsaker
3

Fordel kikerter på en side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje, BBQ-saus og krydre med en stor klype salt og pepper. Bland godt. Fordel paprika og squash på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek på øverste hylle i 10-12 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

Lag ananassalsa
4

Skjær skallet av ananas, og skjær frukten i 1 cm store biter. Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje. Skjær i biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Bland ananas, avokado, halvparten av vårløken og en liten klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Forbered srirachamajones
5

Bland srirachamajones og en skvett vann til en dressing. Rør godt i risen med en gaffel.

Server
6

Anrett kokosris på tallerkener. Topp med BBQ-kikerter og grønnsaker. Legg ananassalsa i midten. Drypp over srirachamajones. Pynt med resterende vårløk.