topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
H.F.C. (Hello Fried Chicken)

H.F.C. (Hello Fried Chicken)

med srirachahonning og baconfries

Det er med stolthet at vi setter vårt navn på denne magiske retten. Vi sprøsteker fries i ovnen, som vi senere vender i bacon og topper med finrevet ost. Samtidig panerer vi kylling i en panko- og chiliblanding, steker den til den blir gyllen og topper med srirachahonning, som gir kyllingen et lite ekstra kick. Som tilbehør kan vi by på en smaksrik kålsalat laget med stekt mais og lime, samt en rømmedressing med hvitløk, purreløk og majones.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 g

Chiliflak

20 g

Sriracha

50 g

Honning

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Gressløk

500 g

Poteter

150 g

Spisskål, skåret

1 boks

Mais

1 stk

Lime

70 g

Bacon, terninger

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1254 kcal
Energi (kj)5245 kj
Fett62.2 g
Mettet fett16.6 g
Karbohydrater110.8 g
Sukker33.5 g
Protein62.9 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.

Bland kålsalat
2

Hell væske av mais.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.

Sett til side i en skål, og bland med salt [1/4 ts | 1/2 ts], limesaft [1 ss | 2 ss], kål og olivenolje [1/2 ss | 1 ss]. Sett til side.

Bland rømmedressing
3

Finhakk gressløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, hvitløk, gressløk og majones i en skål. Sett til side.

Bland honning og sriracha i en ny skål.

TIPS: Reduser eller dropp sriracha hvis du ikke liker sterk mat.

Paner kylling
4

Skjær kyllingbryst i tre deler på et eget skjærebrett. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko paneringsmel og chiliflak i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Stek kylling
5

Vend bacon [1/2 pakke, 2P] med fries på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden. Bak i resterende tid.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kylling, fries, kålsalat og rømmedressing på dype tallerkener.

Drypp srirachahonning over kylling.

Topp fries med revet ost.