Det er med stolthet at vi setter vårt navn på denne magiske retten. Vi sprøsteker fries i ovnen, som vi senere vender i bacon og topper med finrevet ost. Samtidig panerer vi kylling i en panko- og chiliblanding, steker den til den blir gyllen og topper med srirachahonning, som gir kyllingen et lite ekstra kick. Som tilbehør kan vi by på en smaksrik kålsalat laget med stekt mais og lime, samt en rømmedressing med hvitløk, purreløk og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 g
Chiliflak
20 g
Sriracha
50 g
Honning
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Gressløk
500 g
Poteter
150 g
Spisskål, skåret
1 boks
Mais
1 stk
Lime
70 g
Bacon, terninger
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.
Hell væske av mais.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.
Sett til side i en skål, og bland med salt [1/4 ts | 1/2 ts], limesaft [1 ss | 2 ss], kål og olivenolje [1/2 ss | 1 ss]. Sett til side.
Finhakk gressløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, hvitløk, gressløk og majones i en skål. Sett til side.
Bland honning og sriracha i en ny skål.
TIPS: Reduser eller dropp sriracha hvis du ikke liker sterk mat.
Skjær kyllingbryst i tre deler på et eget skjærebrett. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko paneringsmel og chiliflak i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Vend bacon [1/2 pakke, 2P] med fries på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden. Bak i resterende tid.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast i pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett kylling, fries, kålsalat og rømmedressing på dype tallerkener.
Drypp srirachahonning over kylling.
Topp fries med revet ost.