Grillet biff og kremet spinatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet biff og kremet spinatsaus

Grillet biff og kremet spinatsaus

med ovnsbakte poteter og karamellisert rødløk

Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Uansett hvilken dag du lager denne retten på, blir du ikke skuffet! Potetene blir ekstra festlige ved å serveres med karamellisert løk og persille. Den tradisjonelle rødvinssausen er byttet ut med en grønn spinatsaus med fløte og hvitløk. Et ekte festmåltid!

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Ytrefilet av storfe

100 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier584 kcal
Energi (kj)2445 kj
Fett22.6 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater52.9 g
Sukker10 g
Protein42.7 g
Natrium370 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Frovarm grillen på svært høy varme.

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Skjær i 2 cm tykke biffer.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Stek i 25-35 min, eller til mørt.

Karamelliser løk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk med en klype salt i 5-6 min under omrøring.

Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] og bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en skål.

Forbered råvarer
3

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Grovhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Stek biff
4

Når det er 10 min igjen av potetene i ovnen, grill biff i 2-3 min på hver side, til ønsket tilberedning.

Sett til side på en tallerken.

Lag saus
5

Imens biffen hviler, varm opp en skvett olivenolje i stekepannen brukt til løk på middels varme.

Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten faller sammen.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og eventuell kraft fra biffen, og kok i 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.

 

Server
6

Bland poteter og karamellisert rødløk.

Skjær kjøtt i skiver.

Anrett biff, poteter med karamellisert rødløk og kremet spinatsaus på tallerkener.

Hell over resterende saus fra pannen og pynt med persille.