Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Uansett hvilken dag du lager denne retten på, blir du ikke skuffet! Potetene blir ekstra festlige ved å serveres med karamellisert løk og persille. Den tradisjonelle rødvinssausen er byttet ut med en grønn spinatsaus med fløte og hvitløk. Et ekte festmåltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Kjøttbuljong
150 ml
Matfløte
300 g
Ytrefilet av storfe
100 g
Spinat
500 g
Poteter
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Rødløk
½ ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Frovarm grillen på svært høy varme.
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Skjær i 2 cm tykke biffer.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Stek i 25-35 min, eller til mørt.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek rødløk med en klype salt i 5-6 min under omrøring.
Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] og bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en skål.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Grovhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Når det er 10 min igjen av potetene i ovnen, grill biff i 2-3 min på hver side, til ønsket tilberedning.
Sett til side på en tallerken.
Imens biffen hviler, varm opp en skvett olivenolje i stekepannen brukt til løk på middels varme.
Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten faller sammen.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og eventuell kraft fra biffen, og kok i 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.
Bland poteter og karamellisert rødløk.
Skjær kjøtt i skiver.
Anrett biff, poteter med karamellisert rødløk og kremet spinatsaus på tallerkener.
Hell over resterende saus fra pannen og pynt med persille.