I dag skal vi lage et skikkelig festmåltid - fransk laks 'en papilotte', som betyr at laksen er pakket inn og bakt med gulrot, kjørvel og sitron. Vi lager også pomme dauphinoise - en potetgrateng med fløte, smør og ost. Tilbehøret byr på pæresalat med spinat og sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
2 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Gulrot
1 pose
Kjørvel
1 stk
Sitron
500 g
Poteter
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Pære
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
2 ss
Melk (steg 1)
3 ss
Smør (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær poteter i 1/2 cm tykker skiver.
Kok poteter i 6-8 min, eller til nesten gjennomkokt. Hell av vannet.
Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Skjær smør [3 ss | 6 ss] i små biter.
Legg potetskiver i et jevnt lag i en ildfast form. Hell over fløteblandingen. Strø over finrevet ost og fordel halvparten av smørbitene jevnt over. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til potetene er gjennomstekte og osten gyllen.
Skjær sitron i båter. Plukk kjørvelblader.
Finhakk eller press hvitløk. Skjær gulrot (uskrelt) i 1/2 cm skiver på skrått, og overfør til et stort bakepapirark (bruk 2 ark for 4P). Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.
Legg fisk oppå gulrot.
TIPS: Det er viktig at gulrøttene skjæres så tynne som mulig slik at de blir gjennomstekte.
Fordel hvitløk, resterende smør og kjørvel over fisken. Legg halvparten av sitronbåtene på siden. Brett bakepapiret sammen og lukk. Overfør til et stekebrett.
Når potetene har 15 min igjen, sett i ovnen og bak i 12-15 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.
GRILLTIPS: Pakk gulrot, fisk og fyll i folie, og grill i 10-15 min. Vær forsiktig når du åpner fiskepakkene, det kommer varm damp ut.
Skyll spinat.
Del pære i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Visp sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype salt og pepper i en skål.
Rett før servering, bland inn spinat og pære.
Åpne fiskepakkene og press forsiktig sitronbåtene over fisk og grønnsaker.
Anrett på tallerkener og legg på fløtegratinerte poteter og pæresalat.
Strø solsikkefrø [1/2 pakke, 2P] over salaten.