Nyt havets deilige smaker med våre gyllenstekte fiskekaker, der hakket hyse krydres med fersk gressløk og grovmalt pepper. Fiskekakene serveres med ovnsbakte rotfruktfries, spinatsalat med eple og klassisk remulade.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
250 g
Hyse
2 g
Grovmalt pepper
1 stk
Gressløk
25 g
Brødrasp
20 g
Solsikkefrø
1 stk
Sitron
75 g
Remulade
75 g
Grønne bønner
60 g
Salatblanding
½ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 stk
Egg til fiskekaker
1 ss
Mel til fiskekaker
¼ ts
Salt til fiskekaker
½ ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot, rødbete og pastinakk (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skyll spinat.
Skjær sitron i båter.
Bland spinat, eple, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Finhakk gressløk.
Finhakk fisk på eget skjærebrett.
Bland fisk, gressløk, grovmalt pepper, egg, hvetemel, brødrasp, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form farse til fiskekaker (2-3 per person) med fuktige hender.
TIPS: Ikke lag fiskekakene for tynne, da vil de falle fra hverandre.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fiskekaker i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skjær sitron i båter.
Anrett fiskekaker, rotfruktfries og salat på tallerkener.
Dryss solsikkefrø over salat.
Server med en klatt remulade og sitronbåter.