topBanner
Falafelsalat

Falafelsalat

med bulgur og gresk salatost

Her får du en oppskrift som gir deg et festlig fyrverkeri av smaker og farger. Vår herlige falafelsalat inneholder bulgur, gulrot, agurk og paprika, som får selskap av sprø falafel. Vi topper alt med en kremet yoghurt med koriander og gresk salatost!

Tags:RaskVegetar
Allergener:SesamHveteSelleriMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Koriander

250 g

Falafel

(InneholderSesam)

85 g

Bulgur

(InneholderHvete)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Gul paprika

60 g

Salatblanding

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3084 kj
Kalorier737 kcal
Fett33.65 g
Mettet fett27.4 g
Karbohydrater65.49 g
Sukker11.04 g
Protein30.49 g
Natrium4.776 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur og grønnsaksbuljong i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.

2

Grovhakk koriander (spar litt til pynt). Bland yoghurt, koriander og en klype salt og pepper i en skål.

3

Riv gulrot (uskrellet). Skjær agurk i tynne halvmåner. Skjær paprika i 2 cm store biter. Skyll salatblanding i kaldt vann*.

4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek falafel i 2-3 min på hver side, til sprø og varme.

5

Bland bulgur, salatblanding, gulrot, agurk, paprika, en stor skvett olivenolje og en klype salt og pepper* i en skål. Bland forsiktig.

6

Fordel salat i dype tallerkener toppet med falafel. Drypp over en skvett yoghurt. Strø over gresk salatost og koriander.