1 pose
Koriander
75 g
Yoghurt
(InneholderMelk)250 g
Falafel
60 g
Salatblanding
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Paprika
85 g
Bulgur
(InneholderHvete, Gluten)1 stk
Agurk
100 g
Gresk salatost
1 stk
Gulrot
4 dl
Vann (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur og grønnsaksbuljong i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.
Grovhakk koriander (spar litt til pynt). Bland yoghurt, koriander og en klype salt* og pepper* i en skål.
Riv gulrot (uskrellet). Skjær agurk i tynne halvmåner. Skjær paprika i 2 cm store biter. Skyll salatblanding i kaldt vann.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek falafel i 2-3 min på hver side, eller til sprø og varme.
Bland bulgur, salatblanding, gulrot, agurk, paprika, en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland forsiktig.
Fordel salat i dype tallerkener toppet med falafel. Drypp over en skvett yoghurt. Strø over gresk salatost og koriander.