Skip to main content
Cowboy-chiligryte med kylling

Cowboy-chiligryte med kylling

En versjon til barn, en til voksne

Med vårt barnevennlige konsept kan middagen tilpasses både små og store ganer. Barna får milde og enkle smaker, mens foreldre kan legge til det lille ekstra for en voksen tvist. Ta med barna på kjøkkenet og lag en mexicansk fiesta med vår cowboy-chiligryte med kylling! Gryta toppes med en frisk chimichurri av mynte, koriander og chili, som modige cowboybarn også gjerne kan smake på!

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Barnevennlig
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel
Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Mais

390 g

Hakkede tomater

1 stk

Chili

5 g

Tex-Mex

150 g

Basmatiris

1 stk

Løk

4 g

Buljong

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Koriander

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

2 dl

Vann til saus

1 ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til chimichurri

Kalorier729 kcal
Energi (kj)3049 kj
Fett18.4 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater94 g
Sukker21.9 g
Fiber9.2 g
Protein46.3 g
Natrium393.2 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk og chili.

Hell væske av mais.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt.

Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg over på en tallerken og sett til side.

Lag saus
4

Tilsett løk, gulrot, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i stekepannen og stek i 2-3 min.

Tilsett buljong, hakkede tomater, mais, vann, sukker og salt.

Tilsett kylling i sausen og la småkoke i 7-8 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Riv kylling
5

I mellomtiden, finhakk koriander.

Bland hvitvinseddik, koriander, chili, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Ta gjennomstekt kylling ut av stekepannen og legg i en stor skål. Riv i biter med to gafler.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris og chiligryte i dype tallerkener og topp med revet kylling.

Topp voksentallerkener med chimichurri.