HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChutney Glasert Karrikylling
topBanner
Chutney-glasert karrikylling

Chutney-glasert karrikylling

med bulgurpilaff og hvitløksyoghurt

Chutney-glasert karrikylling med bulgurpilaff og hvitløksyoghurt.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SennepGlutenMelkNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Kyllingbryst

2 g

Curry-on

50 g

Aprikoschutney

(InneholderSennep)

85 g

Bulgur

(InneholderGluten)

2 g

Kyllingbuljong

1 pose

Bladpersille

1 stk

Løk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 stk

Hvitløk

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

2 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier583 kcal
Energi (kj)2440 kj
Fett19.43 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater51.24 g
Sukker20.6 g
Protein45.11 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhakk løk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, til blank. Tilsett vann* [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur, kyllingbuljong [1/2 pakke, 2P] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Reduser til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. Legg på lokk og sett til side.

2

Krydre kylling på begge sider med gult karripulver og en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over aprikoschutney slik at hele kyllingen dekkes. Legg hvitløk (uskrelt) på stekebrettet. Stek i 11-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver. Tørk av stekepannen og varm opp en skvett olivenolje* på middels høy varme. Stek gulrot i 4-5 min, til mør. Krydre med en klype salt* og pepper*. Ta av varmen. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.

4

Grovhakk mandler og persille. Skjær agurk i 1 cm biter. Når kyllingen har 5 min igjen, legg mandler i hjørnet av stekebrettet.

5

Bland ferdigstekte mandler og halvparten av persillen i kjelen med bulgur. Klem hvitløk ut av skallet og legg i en skål. Mos med en gaffel. Bland inn yoghurt og en klype salt*.

6

Anrett bulgur, gulrot og agurk på tallerkener. Drypp over hvitløksdressing. Skjær kylling i skiver og legg på siden. Pynt med resterende persille.