Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
4 g
Ay Cajun-ba
25 g
Honning
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
1 boks
Mais
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
25 g
Majones
1 stk
Lime
½ g
Chiliflak
1 stk
Hvitløk
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele med lokk på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær lime i båter.
Bland chiliflak [1/2 pakke, 2P], honning, limesaft [1 ss | 2 ss] og halvparten av Ay Cajun-ba i en liten skål.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Legg fisk med skinnet ned i en ildfast form. Hell over chili- og limemarinade.
Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Varm opp en stekepanne på høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til lett ristet. Overfør til en skål og sett til side.
Finhakk koriander, tomat og rødløk [1/2 stk, 2P].
Bland koriander, tomat og rødløk med en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.
Bland majones, resterende Ay Cajun-ba og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Rett før servering, rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp ris med fisk og pico de gallo.
Hell over resterende mariande fra formen over fisken og avslutt med en klatt cajunmajones.