Skip to main content
Chili- og limestekt ørret

Chili- og limestekt ørret

med frisk pico de gallo og stekt mais

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Pesce
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

4 g

Ay Cajun-ba

25 g

Honning

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

1 boks

Mais

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

25 g

Majones

1 stk

Lime

½ g

Chiliflak

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier793 kcal
Energi (kj)3319 kj
Fett35.5 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater82.6 g
Sukker17.7 g
Fiber3.5 g
Protein32.9 g

Redskaper

Stekebrett
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele med lokk på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

2

Skjær lime i båter.

Bland chiliflak [1/2 pakke, 2P], honning, limesaft [1 ss | 2 ss] og halvparten av Ay Cajun-ba i en liten skål.

3

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Legg fisk med skinnet ned i en ildfast form. Hell over chili- og limemarinade.

Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

4

Varm opp en stekepanne på høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til lett ristet. Overfør til en skål og sett til side.

Finhakk koriander, tomat og rødløk [1/2 stk, 2P].

Bland koriander, tomat og rødløk med en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.

5

Bland majones, resterende Ay Cajun-ba og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Rett før servering, rør opp risen med en gaffel.

6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp ris med fisk og pico de gallo.

Hell over resterende mariande fra formen over fisken og avslutt med en klatt cajunmajones.