HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Con Carne
topBanner
Chili con carne

Chili con carne

kjøttdeig, bønner, tortillachips og srirachadressing

Tags:One PotSterkRaskLett å lage
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Kjøttbuljong

1 pakke

Svarte bønner

250 g

Kjøttdeig

50 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

75 g

Revet mozzarella

(Inneholdermelk)

1 stk

Rømme

(Inneholdermelk)

75 g

Jalapeno

1 pose

Tortillachips

10 g

Koriander

5 g

Sriracha

½ dl

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

Vann* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2775.7703 kj
Kalorier663.425 kcal
Fett38.5715 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater40.0565 g
Sukker13.9 g
Protein43.6915 g
Natrium142.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stor kjele
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skjær halvparten av jalapeño i tynne skiver og finhakk resten. Skyll svarte bønner under kaldt vann* i en sil. TIPS: Fjern frøene hvis du ønsker en mindre sterk rett.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, en klype salt* og pepper*. Stek under omrøring i 5-7 min, til gylden og gjennomstek. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

3

Tilsett hakkede tomater, hakket jalapeño, bønner, kjøttbuljong, vann* [1/2 dl | 1 dl], salt* og pepper*. Bland godt. La putre under lokk i 8-10 min. Ta kjelen av varmen. Smak til med salt* og pepper*.

4

Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og sriracha etter smak i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

5

Finhakk koriander.

6

Anrett chili con carne i dype tallerkener. Topp med srirachadressing, revet mozzarella, jalapeñoskiver og koriander etter smak. Serveres med tortillachips til å dyppe med.