4 g
Kjøttbuljong
1 pakke
Svarte bønner
250 g
Kjøttdeig
50 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
75 g
Revet mozzarella
(Inneholdermelk)1 stk
Rømme
(Inneholdermelk)75 g
Jalapeno
1 pose
Tortillachips
10 g
Koriander
5 g
Sriracha
½ dl
Tex-Mex
Vann* (steg 3)
Skjær halvparten av jalapeño i tynne skiver og finhakk resten. Skyll svarte bønner under kaldt vann* i en sil. TIPS: Fjern frøene hvis du ønsker en mindre sterk rett.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, en klype salt* og pepper*. Stek under omrøring i 5-7 min, til gylden og gjennomstek. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hakkede tomater, hakket jalapeño, bønner, kjøttbuljong, vann* [1/2 dl | 1 dl], salt* og pepper*. Bland godt. La putre under lokk i 8-10 min. Ta kjelen av varmen. Smak til med salt* og pepper*.
Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og sriracha etter smak i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Finhakk koriander.
Anrett chili con carne i dype tallerkener. Topp med srirachadressing, revet mozzarella, jalapeñoskiver og koriander etter smak. Serveres med tortillachips til å dyppe med.