topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

kjøttdeig, bønner, tortillachips og srirachadressing

Tags:
Rask
Sterk
One Pot
Lett å lage
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

1 pakke

Svarte bønner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

1 pose

Koriander

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier663 kcal
Energi (kj)2776 kj
Fett38.57 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater40.06 g
Sukker13.9 g
Protein43.69 g
Natrium142.6 mg

Redskaper

Stor kjele

Framgangsmåte

 Forbered jalapeño
1

Skjær halvparten av jalapeño i tynne skiver og finhakk resten. Skyll svarte bønner under kaldt vann* i en sil. TIPS: Fjern frøene hvis du ønsker en mindre sterk rett.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, en klype salt* og pepper*. Stek under omrøring i 5-7 min, til gylden og gjennomstek. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Kok chili
3

Tilsett hakkede tomater, hakket jalapeño, bønner, kjøttbuljong, vann* [1/2 dl | 1 dl], salt* og pepper*. Bland godt. La putre under lokk i 8-10 min. Ta kjelen av varmen. Smak til med salt* og pepper*.

Bland srirachadressing
4

Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og sriracha etter smak i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Hakk koriander
5

Finhakk koriander.

Servér
6

Anrett chili con carne i dype tallerkener. Topp med srirachadressing, revet mozzarella, jalapeñoskiver og koriander etter smak. Serveres med tortillachips til å dyppe med.