La deg friste av en spennende bowl med en eksplosjon av herlige farger og smaker. Vi anretter ovnsstekt kylling og rosenkål på en bulgurseng, og topper det hele med ristede valnøtter, persille og en kremet hvitløksdressing. Herligheten serveres med en rask og sprø kålsalat med eple og pære som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder: Egg, Sennep)
150 g
Rødkål
1 stk
Eple
½ stk
Pære
150 g
Rosenkål
1 stk
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Hvitløk
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
85 g
Bulgur
(Inneholder: Hvete, Gluten)
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Fjern de ytterste bladene på rosenkålen og skjær i tynne skiver Legg på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Legg kylling på samme stekebrett. Hell over en skvett olivenolje og krydre med halvparten av Jorda Rundt, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til rosenkål er gyllen og kylling er gjennomstekt.
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett bulgur, resterende Jorda Rundt og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, halver eple og pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Finhakk persille.
Bland eple, pære, rødkål, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk og yoghurt i en liten skål, og sett til side.
Skjær ferdigstekt kylling i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Grovhakk valnøtter.
Rist valnøtter i 2-3 min, eller til gylne.
Anrett bulgur, salat og rosenkål i skåler.
Topp med kylling.
Garner med valnøtter, persille og hvitløksdressing.