Ovnsbakt kylling- og rosenkålbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kylling- og rosenkålbowl

Ovnsbakt kylling- og rosenkålbowl

med kål- og eplesalat og hvitløksdressing

La deg friste av en spennende bowl med en eksplosjon av herlige farger og smaker. Vi anretter ovnsstekt kylling og rosenkål på en bulgurseng, og topper det hele med ristede valnøtter, persille og en kremet hvitløksdressing. Herligheten serveres med en rask og sprø kålsalat med eple og pære som tilbehør.

Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Nøtter
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder: Egg, Sennep)

150 g

Rødkål

1 stk

Eple

½ stk

Pære

150 g

Rosenkål

1 stk

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

20 g

Valnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)

85 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier579 kcal
Energi (kj)2423 kj
Fett18.9 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater46.7 g
Sukker15.6 g
Protein47.2 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak kylling og rosenkål
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Fjern de ytterste bladene på rosenkålen og skjær i tynne skiver Legg på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Legg kylling på samme stekebrett. Hell over en skvett olivenolje og krydre med halvparten av Jorda Rundt, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til rosenkål er gyllen og kylling er gjennomstekt.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med vann.

Tilsett bulgur, resterende Jorda Rundt og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Bland salat
3

I mellomtiden, halver eple og pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Finhakk persille.

Bland eple, pære, rødkål, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Bland dressing
4

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk og yoghurt i en liten skål, og sett til side.

Skjær ferdigstekt kylling i tynne skiver.

Rist valnøtter
5

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Grovhakk valnøtter.

Rist valnøtter i 2-3 min, eller til gylne.

Server
6

Anrett bulgur, salat og rosenkål i skåler.

Topp med kylling.

Garner med valnøtter, persille og hvitløksdressing.