Våre matkasserHjelpGavekort
Cajunkrydrede vegetarstrimler
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkrydrede vegetarstrimler

Cajunkrydrede vegetarstrimler

med chimichurri og maisris

Denne vegetarmiddagen går kjapt å lage, og den er proppet med krydder, smak og farger. Vi serverer ris blandet med hvitløk, mais og spinat, en herlig chimichurri med løk, chili og koriander og våre veganske strimler stekt med cajun-krydder. Vi legger også til srirachamajones for ekstra god smak!

Tags:
Plant-based
Rask
Hvetefri
Vegetar
Melkefri
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Selleri
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rødløk

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

1 stk

Hvitløk

1 boks

Mais

150 g

Langkornet hvit ris

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

200 g

Veganske strimler

(Inneholder Soya)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Vegansk srirachamajones

Ikke inkludert i matkassen din

1 etter behov

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier834 kcal
Energi (kj)3489 kj
Fett43.5 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater78.7 g
Sukker8.2 g
Protein24.3 g
Natrium408 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Hell væske av mais.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.

Stek hvitløk og mais i 2-3 min, eller til velduftende.

Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl]. Kok opp.

Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav, og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

2

I mellomtiden, finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Skjær chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Finhakk koriander.

TIPS: Det er viktig at koriander finhakkes!

3

Bland løk, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], chili, koriander og en klype salt i en liten skål.

Sett til side til servering.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili!

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek veganske strimler, Ay Cajun-ba, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til brunet. 

5

I mellomtiden, bland srirachamajones og en skvett vann i en liten skål.

Skyll spinat.

Når risen er ferdig, bland inn spinat. 

6

Anrett ris i skåler.

Topp med veganske strimler og chimichurri.

Drypp srirachamajones over hele retten.