Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Denne vegetarmiddagen går kjapt å lage, og den er proppet med krydder, smak og farger. Vi serverer ris blandet med hvitløk, mais og spinat, en herlig chimichurri med løk, chili og koriander og våre veganske strimler stekt med cajun-krydder. Vi legger også til srirachamajones for ekstra god smak!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvitløk
1 boks
Mais
150 g
Langkornet hvit ris
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
200 g
Veganske strimler
(Inneholder: Soya)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
50 g
Vegansk srirachamajones
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Finhakk eller press hvitløk.
Hell væske av mais.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.
Stek hvitløk og mais i 2-3 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl]. Kok opp.
Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav, og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Skjær chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Finhakk koriander.
TIPS: Det er viktig at koriander finhakkes!
Bland løk, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], chili, koriander og en klype salt i en liten skål.
Sett til side til servering.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili!
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek veganske strimler, Ay Cajun-ba, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til brunet.
I mellomtiden, bland srirachamajones og en skvett vann i en liten skål.
Skyll spinat.
Når risen er ferdig, bland inn spinat.
Anrett ris i skåler.
Topp med veganske strimler og chimichurri.
Drypp srirachamajones over hele retten.