Cæsar-inspirert kyllingsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cæsar-inspirert kyllingsalat

Cæsar-inspirert kyllingsalat

med ovnsbakte poteter og kremet dressing

I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrotsbånd, kålstrimler, ovnsbakte poteter, panert kylling, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.

Tags:
Kalorilett
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

300 g

Kyllingbryst

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Gulrot

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Grønnkål

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier604 kcal
Energi (kj)2526 kj
Fett27.3 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater42.3 g
Sukker9.3 g
Protein47 g
Natrium16.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Legg hvitløk (uskrellet) på stekebrettet. Krydre med en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Panér kylling
2

Krydre begge sider av kylling med en klype salt. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko [½ pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost i en annen dyp tallerken. Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen. TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.

Bak kylling
4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Fjern stilken og grovhakk grønnkål. Når potetene har 8 min igjen, legg kylling på stekebrettet og fjern hvitløksfedd fra stekebrettet. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland dressing
5

Fjern skallet på hvitløk. Mos hvitløk med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, en klype finrevet ost og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett vann i dressingen slik at den får en passende konsistens. Bland kålblanding, grønnkål, gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig og masser kålen i 30 sek. Bland inn poteter og hvitløksdressing.

Server
6

Skjær kylling i tynne skiver. Anrett salat på tallerkener. Strø over resterende finrevet ost. Topp med kylling.