Våre matkasserHjelpGavekort
Cæsar-inspirert kyllingsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cæsar-inspirert kyllingsalat

Cæsar-inspirert kyllingsalat

med ovnsbakte poteter og kremet dressing

I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrotsbånd, kålstrimler, ovnsbakte poteter, panert kylling, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Grønnkål

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

15 g

Panko paneringsmel

300 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier609 kcal
Energi (kj)2548 kj
Fett27.4 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater43.1 g
Sukker9.3 g
Protein47.1 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Legg hvitløk (uskrellet) på stekebrettet. Krydre med en klype salt* og pepper*. Drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Panér kylling
2

Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko [½ pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost i en annen dyp tallerken. Krydre kylling med en klype salt*. Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
3

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen. TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.

Ovnsbakt kylling
4

Riv gulrot (uskrellet). Når potetene har 8 min igjen, legg kylling på stekebrettet. Fjern hvitløksfedd fra stekebrettet.

Bland dressing
5

Fjern skallet på hvitløk. Mos hvitløk med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, en klype finrevet ost og krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* i dressingen slik at den får en passende konsistens. La ferdigstekt kylling og poteter hvile. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Bland kålblanding, grønnkål og gulrot i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig og masser kålen i 30 sek. Bland inn poteter og hvitløksdressing. Skjær kylling i tynne skiver. Anrett salat på tallerkener. Strø over resterende finrevet ost. Topp med kylling.