
BBQ-marinert svinekjøtt
med maisris & cajunyoghurt
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
300 g
Svin ytrefilet
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
1 stk
Paprika
100 g
Basmatiris
1 boks
Mais
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
1 pose
Gressløk
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Framgangsmåte
Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og Ay-Cajun-ba [1/2 pose, 2P] i 1-2 min, eller til gylden og velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og kok opp. Legg lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Finhakk paprika og gulrot (uskrellet). Finhakk gressløk. Hell væsken av mais. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek Tex-Mex, mais, gulrot og paprika i 5 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og sett til side i en skål.
Skjær svinekjøtt i 3 cm store biter.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek i 4-5 min. Fjern stekepannen fra varmen og tilsett BBQ-saus. Bland godt. Bland sriracha [1/2 pakke, 2P], yoghurt og en klype salt* og pepper* i en skål. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Tilsett paprika, gulrot og mais til risen når den er ferdig kokt. Bland godt. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Fordel ris og BBQ-marinert svinekjøtt i dype tallerkener. Drypp over srirachayoghurt og pynt med gressløk.