topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske vegetarlapper

Asiatiske vegetarlapper

med villrissalat og sesammajones

I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er en villrissalat med rødkål, spisskål, gulrot, syltet agurk og sesammajones.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Sterk
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Rødkål

150 g

Basmati villris

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

20 g

Sriracha

1 stk

Agurk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier667 kcal
Energi (kj)2789 kj
Fett20.41 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater93.44 g
Sukker18.6 g
Protein20.64 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk og senk varmen til lav. La småkoke i 15 min. Når risen er ferdigkokt, skyll under kaldt vann.

Forbered grønnsaker
2

Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det grønne fra det hvite. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv ingefær(uskrellet) fint. Skrell agurk til lange bånd. Bland agurk, hvitvinseddik [½ pakke, 2P], sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurk er dekket. Rør og sett til side. Fjern væske rett før servering, men spar litt væske [1 ss | 2 ss] til risblandingen.

Forbered kål
3

Bland rødkål, halvparten av spisskålen og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Gni kålen med hendene i 30 sek. Sett til side.

Bland deig
4

Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett det hvite av vårløken, resterende spisskål, halvparten av gulroten og halvparten av soyasausen. Bland godt. Rør inn panko, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper.

Stek vegetarlapper
5

Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. Form deigen til 3 stk. lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre. Stek lappene i omganger om nødvendig.

Server
6

Bland ris og kål. Tilsett resterende soyasaus og gulrot, litt væske fra syltet agurk [1 ss | 2 ss] og salt [¼ ts | ½ ts]. Bland godt. Anrett vegetarlapper og villrissalat på tallerkener og legg syltet agurk ved siden av. Drypp over sriracha og pynt med det grønne av vårløken. Server svart sesammajones på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image