HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiske Vegetarlapper
topBanner
Asiatiske vegetarlapper

Asiatiske vegetarlapper

med villrissalat og sesammajones

I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er en villrissalat med rødkål, spisskål, gulrot, syltet agurk og sesammajones.

Tags:Under 650 kcalVegetarSterk
Allergener:HveteSoyaGlutenSennepSesamEggSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete, Gluten)

150 g

Rødkål

150 g

Basmati villris

50 g

Svart sesammajones

(InneholderHvete, Soya, Gluten, Sennep, Sesam, Egg)

20 g

Sriracha

1 stk

Agurk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier667 kcal
Energi (kj)2789 kj
Fett20.41 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater93.44 g
Sukker18.6 g
Protein20.64 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk og senk varmen til lav. La småkoke i 15 min. Når risen er ferdigkokt, skyll under kaldt vann.

2

Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det grønne fra det hvite. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv ingefær(uskrellet) fint. Skrell agurk til lange bånd. Bland agurk, hvitvinseddik [½ pakke, 2P], sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurk er dekket. Rør og sett til side. Fjern væske rett før servering, men spar litt væske [1 ss | 2 ss] til risblandingen.

3

Bland rødkål, halvparten av spisskålen og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Gni kålen med hendene i 30 sek. Sett til side.

4

Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett det hvite av vårløken, resterende spisskål, halvparten av gulroten og halvparten av soyasausen. Bland godt. Rør inn panko, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper.

5

Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. Form deigen til 3 stk. lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre. Stek lappene i omganger om nødvendig.

6

Bland ris og kål. Tilsett resterende soyasaus og gulrot, litt væske fra syltet agurk [1 ss | 2 ss] og salt [¼ ts | ½ ts]. Bland godt. Anrett vegetarlapper og villrissalat på tallerkener og legg syltet agurk ved siden av. Drypp over sriracha og pynt med det grønne av vårløken. Server svart sesammajones på siden.