Dagens kulinariske reise går til Asia! Vi steker rødløk, gulrot og paprika som vi blander med hvitløk, grønne linser og asiatisk woksaus. Vi serverer asiatiske linser med luftig ingefærris, svart sesammajones, koriander og cashewnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
1 pakke
Grønne linser
75 g
Asiatisk woksaus
50 g
Svart sesammajones
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnøtter
1 ss
Olivenolje (steg 1)
3 etter behov
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
1 ts
Salt (steg 4)
Skrell og riv ingefær fint. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], Kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær paprika i 1/2 cm strimler. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne, halve skiver. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.
Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot og paprika i 3-4 min. Tilsett hvitløk og linser og stek i ytterligere 1 min.
Tilsett asiatisk woksaus og vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen og rør godt, til gjennomvarmet. Tilsett salt* [1 ts | 2 ts] og en klype pepper*. Ta stekepannen av varmen.
Grovhakk koriander og cashewnøtter.
Anrett ingefærris i dype tallerkener og topp med asiatiske linser. Server med en klatt svart sesammajones over, og pynt med koriander og cashewnøtter.