Skip to main content
Asiatiske linser

Asiatiske linser

med ingefærris og svart sesammajones

Dagens kulinariske reise går til Asia! Vi steker rødløk, gulrot og paprika som vi blander med hvitløk, grønne linser og asiatisk woksaus. Vi serverer asiatiske linser med luftig ingefærris, svart sesammajones, koriander og cashewnøtter.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Sennep
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

1 pakke

Grønne linser

75 g

Asiatisk woksaus

50 g

Svart sesammajones

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnøtter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

3 etter behov

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

1 ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier852 kcal
Energi (kj)3566 kj
Fett32.4 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater106.3 g
Sukker22.7 g
Fiber16.4 g
Protein26.9 g

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Skrell og riv ingefær fint. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], Kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær paprika i 1/2 cm strimler. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne, halve skiver. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.

Stek linser
3

Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot og paprika i 3-4 min. Tilsett hvitløk og linser og stek i ytterligere 1 min.

Krydre linser
4

Tilsett asiatisk woksaus og vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen og rør godt, til gjennomvarmet. Tilsett salt* [1 ts | 2 ts] og en klype pepper*. Ta stekepannen av varmen.

Forbered råvarer
5

Grovhakk koriander og cashewnøtter.

Server
6

Anrett ingefærris i dype tallerkener og topp med asiatiske linser. Server med en klatt svart sesammajones over, og pynt med koriander og cashewnøtter.