Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
½ stk
Lime
2 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
10 g
Sesamfrø
1 stk
Gulrot
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
etter behov
Smør (steg 1)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av for varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær agurk i 1 cm terninger. Ha agurk i en mellomstor bolle, tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og bland lett sammen med hendene. Varm opp en stekepanne på middelshøy varme. Rist sesamfrø under omrøring inntil gyldne, 2-3 min.
Hell overflødig væske fra agurk. Tilsett sesamfrø, resterende soyasaus og limesaft* [1/2 stk | 1 stk], (WM: lime blir revet og skjært i båter i neste steg, burde flyttes til step 3?) og rør godt rundt.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Riv limeskall [1/2 stk, 2P] og skjær lime i båter. Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd med en potetskreller. Rens og grovhakk pak choi. Skjær kylling i 3 cm strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi, ingefær, limeskall, resterende hvitløk og resterende soyasaus i 2-3 min. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 1 min.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling, krydre med salt* og pepper*, og stek under omrøring i 4-5 min, inntil gylden og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. Ta stekepannen av varmen og tilsett asiatisk woksaus.
Anrett hvitløksris, kylling og ingefærstekte grønnsaker i dype skåler. Øs med resterende saus over kyllingen. Topp med japansk agurksalat.