HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kylling
topBanner
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med japansk agurksalat og ingefærstekte grønnsaker

Her byr vi på en vidunderlig oppskrift med massevis av spennende smaker. Vi starter med kyllingstrimler, som får en unik smak av å blandes med vår asiatiske woksaus. Kyllingen serveres med kremet hvitløksris, som nærmest lager seg selv - du skal bare la det koke opp. Så har du tid til å lage en frisk japansk agurksalat og steke grønnsaker med ingefær.

Tags:Under 600 kcal
Allergener:HveteSoyaSesamSulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 g

Pak choi

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbrystfilet

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

150 g

Jasminris

½ stk

Lime

2 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

½ pakke

Asiatisk woksaus

(InneholderHvete, Soya, Sesam, Sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt* (steg 2)

etter behov

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

3 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2217 kj
Kalorier530 kcal
Fett4.76 g
Mettet fett0.97 g
Karbohydrater76.46 g
Sukker11.86 g
Protein43.66 g
Natrium4.07 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Skjær agurk i 1 cm terninger. Ha agurk i en mellomstor skål, tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og bland mens du masserer agurken lett med hendene. Varm opp en stekepanne på middelshøy varme. Rist sesamfrø under omrøring i 2-3 min.

3

Riv limeskall [1/2 stk, 2P] og skjær lime i båter. Hell av overflødig væske fra agurken. Tilsett sesamfrø, halvparten av soyasausen og limesaft* [1/2 stk | 1 stk] og bland godt. Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd. Rens og grovhakk pak choi.

VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

4

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi, ingefær, limeskall, resterende hvitløk og resterende soyasaus i 2-3 min. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 1 min.

5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling, krydre med salt og pepper*, og stek under omrøring i 4-5 min. Ta stekepannen av varmen og tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P]. Bland godt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

6

Anrett hvitløksris, kylling og ingefærstekte grønnsaker i dype tallerkener. Øs resterende saus over kyllingen. Topp med japansk agurksalat.