topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med japansk agurksalat og ingefærstekte grønnsaker

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

½ stk

Lime

2 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

10 g

Sesamfrø

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier527 kcal
Energi (kj)2203 kj
Fett5.17 g
Mettet fett1.1 g
Karbohydrater74.29 g
Sukker10.9 g
Protein43.55 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av for varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 

Rist sesamfrø
2

Skjær agurk i 1 cm terninger. Ha agurk i en mellomstor bolle, tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og bland lett sammen med hendene. Varm opp en stekepanne på middelshøy varme. Rist sesamfrø under omrøring inntil gyldne, 2-3 min. 

Lag japansk agurksalat
3

Hell overflødig væske fra agurk. Tilsett sesamfrø, resterende soyasaus og limesaft* [1/2 stk | 1 stk], (WM: lime blir revet og skjært i båter i neste steg, burde flyttes til step 3?) og rør godt rundt. 

Stek grønnsaker
4

Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Riv limeskall [1/2 stk, 2P] og skjær lime i båter. Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd med en potetskreller. Rens og grovhakk pak choi. Skjær kylling i 3 cm strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi, ingefær, limeskall, resterende hvitløk og resterende soyasaus i 2-3 min. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 1 min. 

Stek kylling
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling, krydre med salt* og pepper*, og stek under omrøring i 4-5 min, inntil gylden og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. Ta stekepannen av varmen og tilsett asiatisk woksaus. 

Servér
6

Anrett hvitløksris, kylling og ingefærstekte grønnsaker i dype skåler. Øs med resterende saus over kyllingen. Topp med japansk agurksalat.