topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aromatisk kyllingbowl

Aromatisk kyllingbowl

med cajunkrydret orzo og kålsalat

Orzo er en type pasta som ligner litt på ris, men det smaker pasta. Vi koker orzo med gulrot og cajunkrydder, og samtidig steker vi kylling med deilige krydder, og lager en rask salat med spinat, aioli og spisskål. En smakfull rett som metter.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Proteinrik
Superrask
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Melk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Kyllingbuljong

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

75 g

Spisskål, skåret

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Panamat

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

2 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier847 kcal
Energi (kj)3545 kj
Fett35.9 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater76.4 g
Sukker9.7 g
Protein52.4 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'. I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt. 
Når orzo har 5 min igjen, tilsett gulrot.

Hell av vannet når den er ferdig. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: Al dente betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand. 

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kyllingstrimler, Panamat, kyllingbuljong, hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper under omrøring i 3-4 min.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre i 1-2 min, eller til gjennomstekt og brunet. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll spinat. 

Bland spinat, spisskål [1/2 pakke, 2P], aioli og en klype salt og pepper i en skål. 

Når orzoen er ferdig, rør inn Ay Cajun-ba og smør [2 ss | 4 ss]. Rør til smøret har smeltet.

Server
4

Anrett orzo, kylling og salat i dype tallerkener. 

Topp med en klatt yoghurt.