HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Tortelloni Grateng
topBanner
Vegetarisk tortelloni-grateng

Vegetarisk tortelloni-grateng

med kremet tomatsaus og fersk ruccola

I dag skal vi lage en lekker tortelloni-grateng full av gode ingredienser. Vi blander tortelloni med tomat, paprika, hvitløk, sjalottløk, chili og creme fraiche. Vi topper med panko og ost, og lar alt gratinere i ovnen. Vi lager også en grønn ruccolasalat med balsamico.

Tags:One PanVegetarSterk
Allergener:GlutenMelkEggSelleriSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Tomat

1 stk

Paprika

1 pose

Basilikum

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholdeSesam, Nøtter, Peanøtter)

½ g

Oregano, tørket

½ boks

Tomatpure

½ g

Chiliflak

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(InneholderGluten, Melk, EggKan inneholdeSoya, Sennep)

40 g

Ruccola

6 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1003 kcal
Energi (kj)4197 kj
Fett59.01 g
Mettet fett22.4 g
Karbohydrater88.57 g
Sukker21.9 g
Protein27.5 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 180°C/200°C (varmluft). Finhakk eller press hvitløk. Finhakk sjalottløk. Grovhakk tomat. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Grovhakk basilikumblader. Bland panko, finrevet ost, solsikkefrø, oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

2

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor, helst ildfast, stekepanne på middels høy varme. Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], hvitløk, sjalottløk og en klype chiliflak. Stek i 30 sek. Tilsett tomat, paprika, basilikum og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Kok under omrøring i 1-2 min. TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.

3

Senk til middels varme og tilsett creme fraiche, grønnsaksbuljong og vann [2 dl | 4 dl]. La småkoke under omrøring i 2-3 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

4

Tilsett tortelloni i stekepannen. Kok under omrøring i 1-2 min, til sausen har tyknet og pastaen er mør. Hvis sausen blir for tykk, tilsett en skvett vann. TIPS: Om stekepannen ikke kan settes i ovnen, overfør innholdet til en ildfast form.

5

Tilsett panko- og osteblanding over pastaen. Gratinér i ovnen i 5-7 min, til toppen har blitt sprø. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland ruccola og balsamico [½ pakke, 2P] i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.

6

Anrett gratinert tortelloni i dype tallerkener. Topp med ruccola.