topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tomatpasta

Vegetarisk tomatpasta

med gresk salatost og ovnsbakt hvitløksbrød

Denne pastaretten med tomatsaus og hvitløksbrød er perfekt når du er sulten og vil lage mat på kort tid. Tomatsausen får en spennende smak av ovnsbakte cherrytomater og salatost, paprika og balsamico. Hvitløksbrødet lager vi selv og får en god smak av at smøret blandes med fersk basilikum.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Enkel
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Selleri
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

125 g

Cherrytomater

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Paprika

1 boks

Tomatpure

1 pose

Basilikum

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier795 kcal
Energi (kj)3326 kj
Fett25.3 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater111.8 g
Sukker19.9 g
Protein27.6 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak tomater
1

Sett ovnen på 220°C /200°C (varmluft). Ta smør ut av kjøleskapet.

Legg cherrytomater i en ildfast form. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Tilsett en hel blokk med gresk salatost. Bak i ovnen i 20-25 min, til tomatene er møre.

Kok pasta
2

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den fremdeles er litt fast i midten.

Varm baguette
3

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk basilikum (spar noen blader til pynt).

Bland hvitløk med smør [1 ss | 2 ss] og basilikum i en skål.

Skjær baguette i to på langs og smør hvitløkssmør på hver del.

Legg med smørsiden opp på en rist og varm i ovnen i 7-8 min, til gyllen.

Stek paprika
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika og balsamico i 5-6 min.

Tilsett Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og tomatpuré. Bland godt.

Bland sammen
5

Når tomater og gresk salatost er ferdig, mos med en gaffel til du får en slags saus.

Rør tomatsausen inn med paprika i stekepannen. Tilsett pasta, pastavann og salt [1/2 ts | 1 ts]. Bland godt.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener og pynt med resterende basilikum.

Server hvitløksbaguette på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image