HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Poke Bowl
topBanner
Vegetarisk Poke Bowl

Vegetarisk Poke Bowl

med syltet løk og ingefær- og hvitløksris (OBS! Egg følger ikke med)

Populær

Her kommer en oppdatert versjon av en av våre mest populære oppskrifter. Denne asiatiske retten består av jasminris med aromatisk hvitløk og ingefær, toppet med sopp, gulrot og løk. Frisk agurk og syltet rødløk gir retten det lille ekstra, sammen med asiatisk dressing og et speilegg på toppen.

Tags:VegetarMelkefri
Allergener:HveteSoyaGlutenSesamEggSennepSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

1 stk

Agurk

50 g

Asiatisk majones

(InneholderHvete, Soya, Gluten, Sesam, Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

5 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

2 stk

Gulrot

200 g

Sjampinjong

1 stk

Rødløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Koriander

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 stk

Egg (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 3)

3 ss

Vann (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier676 kcal
Energi (kj)2827 kj
Fett30.07 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater76.87 g
Sukker13.6 g
Protein17.69 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær fint.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1 min.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], rør godt, senk til lav varme og småkok under lokk i 12 min, eller til vannet er absorbert.

La hvile under lokk i 10 min, eller til servering.

2

Skjær sopp i kvarte.

Riv gulrot (uskrellet) grovt.

Skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Skjær lime i båter.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

3

Bland halvparten av rødløken, hvitvinseddik, vann [3 ss | 6 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Rør godt og sett til side.

4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek sopp, gulrot og resterende rødløk i 4-5 min.

Tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P], en klype chiliflak, en skvett limesaft og en stor klype pepper. Stek i 1 min. Overfør til en skål og dekk til.

5

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Knekk egg [2 stk | 4 stk] i stekepannen og strø over en klype sesamfrø. Stek i 3-4 min, eller så godt stekt du ønsker. Krydre med en klype salt og pepper.

Grovhakk koriander. 

Hell væsken av rødløken.

6

Fordel ingefærs- og hvitløksris i dype tallerkener.

Topp med grønnsaker, agurk, syltet rødløk, speilegg, en klype sesamfrø og koriander.

Drypp over asiatisk majones og server limebåter på siden.