Vegetarisk linsekarri og aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linsekarri og aubergine

Vegetarisk linsekarri og aubergine

med lime og sterk peanøttolje

Skjem bort smaksløkene med denne nydelige gryteretten med linser, løk, gulrot og spinat. Linsekarrien får en fantastisk smak av vår egne krydderblanding, Mild Mahal, og kokosmelken sørger for en kremet karri. Vi serverer gryteretten med ris og ovnsbakt aubergine, og alt toppes med en sterk peanøttolje.

Tags:
Vegetar
Plantebasert
Melkefri
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

100 g

Røde linser

20 g

Saltede peanøtter

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

150 g

Basmatiris

60 g

Spinat

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Gulrot

½ stk

Tomatpure

1 g

Chiliflak

180 ml

Kokosmelk

8 g

Mild Mahal

1 stk

Aubergine

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

1.5 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1.5 ss

Olje til chiliolje

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier921 kcal
Energi (kj)3854 kj
Fett40.9 g
Mettet fett17.3 g
Karbohydrater107.9 g
Sukker14.5 g
Fiber18.1 g
Protein25.6 g
Natrium408.8 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Bak aubergine
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Skjær aubergine i 2 cm biter.

Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og halvparten av Mild Mahal. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.

Forbered råvarer
2

Imens aubergine er i ovnen, skjær løk i tynne skiver.

Finhakk gulrot (uskrelt).

Skyll spinat.

Skyll linser under kaldt vann i en sil.

Kok karri
3

Varm olivenolje i en stor kjele på middels høy varme. Stek løk og gulrot under omrøring i 2 min. Tilsett resterende Mild Mahal, tomatpuré og linser. Kok under omrøring i 1 min.

Tilsett kokosmelk, vann, soyasaus og grønnsaksbuljong. Rør godt. Kok opp og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 20-25 min.

Når linsene er ferdige, tilsett spinat og rør til myknet. Krydre med salt og en klype pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis karrien blir for tykk.

Kok ris
4

Imens karrien putrer, kok opp en kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag peanøttolje
5

I mellomtiden, finhakk peanøtter.

Skjær lime i båter.

Bland peanøtter, en stor skvett limesaft, olivenolje, chiliflak og en klype salt i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris og karri i dype tallerkener og topp med ovnsbakt aubergine.

Drypp over peanøttolje og server limebåter på siden.