Skjem bort smaksløkene med denne nydelige gryteretten med linser, løk, gulrot og spinat. Linsekarrien får en fantastisk smak av vår egne krydderblanding, Mild Mahal, og kokosmelken sørger for en kremet karri. Vi serverer gryteretten med ris og ovnsbakt aubergine, og alt toppes med en sterk peanøttolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
100 g
Røde linser
20 g
Saltede peanøtter
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
150 g
Basmatiris
60 g
Spinat
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Gulrot
½ stk
Tomatpure
1 g
Chiliflak
180 ml
Kokosmelk
8 g
Mild Mahal
1 stk
Aubergine
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
1.5 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1.5 ss
Olje til chiliolje
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skjær aubergine i 2 cm biter.
Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og halvparten av Mild Mahal. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.
Imens aubergine er i ovnen, skjær løk i tynne skiver.
Finhakk gulrot (uskrelt).
Skyll spinat.
Skyll linser under kaldt vann i en sil.
Varm olivenolje i en stor kjele på middels høy varme. Stek løk og gulrot under omrøring i 2 min. Tilsett resterende Mild Mahal, tomatpuré og linser. Kok under omrøring i 1 min.
Tilsett kokosmelk, vann, soyasaus og grønnsaksbuljong. Rør godt. Kok opp og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 20-25 min.
Når linsene er ferdige, tilsett spinat og rør til myknet. Krydre med salt og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis karrien blir for tykk.
Imens karrien putrer, kok opp en kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk peanøtter.
Skjær lime i båter.
Bland peanøtter, en stor skvett limesaft, olivenolje, chiliflak og en klype salt i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og karri i dype tallerkener og topp med ovnsbakt aubergine.
Drypp over peanøttolje og server limebåter på siden.