Vegetarisk bønneburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bønneburger

Vegetarisk bønneburger

med hjemmesyltet agurk og pommes frites

Vegetarisk bønneburger

Tags:
Vegetar
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten
Hvede
Egg
Milk
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Agurk

1 stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kidneybønner

30 g

Panko paneringsmel

4 g

Mamas Favoritt

½ stk

Salat

1 stk

Tomat

50 g

Revet mozzarella

2 stk

Briochebrød

25 g

Ketchup

25 g

Majones

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier846 kcal
Energi (kj)3538 kj
Fett24.4 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater119.6 g
Sukker22.1 g
Fiber12.9 g
Protein28.7 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Sylt agurk og rødløk
2

Skjær agurk i tynne skiver. Del rødløk i to. Skjær den ene halvdelen i tynne skiver. Bland agurk, rødløkskiver, hvitvinseddik, vann* [1 ss | 2 ss], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en liten skål. Rør så grønnsakene er dekket av væske og sett til side frem til servering. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil

Lag bønneburger
3

Press eller finhakk hvitløk. Finhakk resterende rødløk. Bland hvitløk, rødløk og kidneybønner i en skål. Mos med potetmoser eller en gaffel til blandingen er nokså jevn. Rør inn panko, Mamas Favoritt, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Form deigen til burgere (1 per person) og press dem forsiktig sammen så burgerne er bredere enn burgerbrød (ca. 3 cm tykke).

Stek bønneburger
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek bønneburgere i 4-5 min på hver side, til sprø og gylne. Press dem forsiktig med stekespaden. Plukk salatblader fra hjertesalat [1/2 stk, 2P]. Skjær tomat i tynne skiver. TIPS: Ikke snu bønneburgerne for tidlig, da kan de smuldre. 

Varm briochebrød
5

Overfør bønneburgere til et stekebrett med bakepapir, krydre med en klype salt* og strø mozzarella over. Skjær briochebrød i to og fordel på stekebrettet. Stek i ovnen i 3-4 min, eller til osten har smeltet og brødene er gjennomvarme. Hell væsken av syltet agurk og rødløk.

Server
6

Smør en del av burgerbrødet med ketchup og den andre delen med majones. Fyll deretter brødet med bønneburger, salat, tomat og syltet agurk og rødløk. Server resterende grønnsaker og pommes frites ved siden av. Bruk resterende majones og ketchup som dip.