Vegetarisk bønneburger
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
25 ml
Hvitvinseddik
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Kidneybønner
30 g
Panko paneringsmel
4 g
Mamas Favoritt
½ stk
Salat
1 stk
Tomat
50 g
Revet mozzarella
2 stk
Briochebrød
25 g
Ketchup
25 g
Majones
1 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær agurk i tynne skiver. Del rødløk i to. Skjær den ene halvdelen i tynne skiver. Bland agurk, rødløkskiver, hvitvinseddik, vann* [1 ss | 2 ss], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en liten skål. Rør så grønnsakene er dekket av væske og sett til side frem til servering. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil
Press eller finhakk hvitløk. Finhakk resterende rødløk. Bland hvitløk, rødløk og kidneybønner i en skål. Mos med potetmoser eller en gaffel til blandingen er nokså jevn. Rør inn panko, Mamas Favoritt, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Form deigen til burgere (1 per person) og press dem forsiktig sammen så burgerne er bredere enn burgerbrød (ca. 3 cm tykke).
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek bønneburgere i 4-5 min på hver side, til sprø og gylne. Press dem forsiktig med stekespaden. Plukk salatblader fra hjertesalat [1/2 stk, 2P]. Skjær tomat i tynne skiver. TIPS: Ikke snu bønneburgerne for tidlig, da kan de smuldre.
Overfør bønneburgere til et stekebrett med bakepapir, krydre med en klype salt* og strø mozzarella over. Skjær briochebrød i to og fordel på stekebrettet. Stek i ovnen i 3-4 min, eller til osten har smeltet og brødene er gjennomvarme. Hell væsken av syltet agurk og rødløk.
Smør en del av burgerbrødet med ketchup og den andre delen med majones. Fyll deretter brødet med bønneburger, salat, tomat og syltet agurk og rødløk. Server resterende grønnsaker og pommes frites ved siden av. Bruk resterende majones og ketchup som dip.