Skip to main content
Polynesisk ananasbowl med reker og hvitløksris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Polynesisk ananasbowl med reker og hvitløksris

Polynesisk ananasbowl med reker og hvitløksris

inspirert av Vaiana

La barna bli med på kjøkkenet og lage fargerik tropisk mat fra Vaianas vannverden i Oseania! Disk opp med en herlig bowl med reker i ananasglaze, hvitløksris, stekte grønnsaker og revet kokos som minner om de hvite toppene på bølgene når Vaiana er ute på eventyr.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Spis meg først
Barnevennlig
Allergener:
Skalldyr
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Langkornet hvit ris

1 ts

Ingefær

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

1 stk

Tomat

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

113.5 g

Ananasringer

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

2 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Smør til saus

1 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier603 kcal
Energi (kj)2521 kj
Fett20.4 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater84 g
Sukker13.2 g
Protein17.6 g
Natrium961.4 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk og halvparten av revet kokos i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Skjær tomat i båter.

Skjær rødløk i 1 cm store biter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, rødløk, tomat og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til myknet. Sett til side og hold varmt.

Forbered frukt
4

I mellomtiden, grovhakk ananasringer (spar på laken).

Skjær lime i båter.

Stek reker
5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med ingefær, Hello Sunrise og salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Tilsett smør, vann, ananasbiter og ananaslake. Stek i 1 min, eller til reker er glaserte.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett stekte grønnsaker og reker på tallerkenene.

Strø resterende revet kokos over retten i et bølgemønster.

Server med limebåter.