topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toscansk rekespaghetti

Toscansk rekespaghetti

med soltørkede tomater og fersk ruccola

I kveld drar vi på en kulinarisk reise til pastaens hjemland, nemlig Italia! Vi koker spaghetti al dente. Samtidig steker vi reker til perfeksjon, og lar de putre i en fyldig creme fraiche-saus med chili, basilikum, ost og middelhavskrydder. Vend spaghettien i sausen og topp det hele med fersk ruccola og tomat, så er maten klar til å serveres!

Tags:
Rask
Kalorilett
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

50 g

Soltørkede tomater

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

2 stk

Tomat

1 g

Chiliflak

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Ruccola

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2673 kj
Fett25.3 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater73 g
Sukker9.9 g
Protein27 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk tomat og soltørkede tomater (hver for seg).

Riv basilikumblader i grove biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll ruccuola.

Stek reker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek soltørkede tomater og reker i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Lag saus
4

Tilsett chiliflak, Middelhavsdrøm og hvitløk. Stek i 30 sek, til velduftende.

Senk til lav varme og tilsett creme fraiche, basilikum, vann [1 dl | 2 dl], finrevet ost og grønnsaksbuljong.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Tilsett pasta
5

Vend spaghetti i sausen.

Tilsett ruccola og tomat rett før servering.

TIPS: Tilsett en skvett vann om spaghettien virker tørr.

Server
6

Fordel pasta i skåler.

Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image