Denne retten henter inspirasjon fra thailandsk streetfood og byr på friske, autentiske smaker rett hjem på kjøkkenet ditt. Perfekt når du har lyst på noe litt annerledes - eksotisk, smakfullt og skikkelig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Rødkål
500 g
Poteter
25 g
Honning
1 stk
Lime
1 stk
Mynte & koriander
10 g
Sesamfrø
25 g
Panko paneringsmel
30 g
Rød karripasta
1 stk
Gulrot
4 g
Goan Xacuti
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
50 g
Vegansk asiatisk majones
300 g
Kyllingbryst
150 g
Kongereker
½ ts
Salt til poteter
2 dl
Mel til panering
¼ ts
Salt til mel
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Sukker til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær agurk i 1 cm tynne staver.
Grovhakk mynte og koriander.
Halver lime.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland rødkål, gulrot, agurk, mynte, koriander, en stor skvett limesaft, sukker, salt og en klype pepper i en stor skål.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Goan Xacuti i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen svir seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.
Stek reker med rød karripasta, honning og salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Vend ferdigstekte fries med sesamfrø.
Skjær kylling i tynne skiver.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Anrett fries, kylling og salat på tallerkener.
Topp salat med reker og vårløk.
Server med en klatt asiatisk majones.