Klar for å begi deg ut på en kulinarisk reise? Vår herlige bowl med glasert tofu, luftig ris og maissalsa lar deg flykte fra hverdagen og bringer Mexico til middagsbordet ditt. Lettvint og velsmakende vegetarmat på sitt beste.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
½ stk
Hvitløk
35 g
Tomatpure
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
2.5 g
Tex-Mex
180 g
Tofu
(Inneholder: Soya)
60 g
Spinat
1 stk
Avokado
1 stk
Tomat
½ stk
Mais
1 stk
Lime
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til glaze
1 ss
Ketchup til glaze
¼ ts
Salt til tofu
1 ss
Smør til glaze
2 ss
Vann til glaze
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skyll spinat.
Hell væske av mais.
Halver lime.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.
Grovhakk tomat og spinat.
Bland mais, avokado, tomat, spinat, olivenolje, salt og en stor skvett limesaft i en stor skål rett før servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, hvitløk, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland balsamico, tomatpure, Tex-Mex, salt og ketchup i en liten skål.
Skjær tofu i 2 cm store terninger og krydre med salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek tofu i 3-4 min på hver side, eller til gyllen.
Tilsett smør, glaze og vann og la småkoke i 1 min, til vannet fordamper og tofu er glasert.
Anrett ris i skåler og topp med maissalsa, tofu og dippsaus.