
Den kulinariske reisen går til Mexico, og byr på Texmex-inspirert kjøttdeigpasta med squash, vårløk, tomat og mornaysaus. Vi lar herligheten godgjøre seg i stekepannen, før vi topper den med et dryss vårløk før servering.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
195 g
Hakkede tomater
100 g
Mornaysaus
(Inneholder: Melk)
250 g
Kjøttdeig av storfe
180 g
Penne
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Vårløk
1 stk
Squash
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflak
½ dl
Spart pastavann
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus

Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, hell av resten og legg pastaen tilbake i kjelen.
Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Skjær squash i 2 cm store biter.
Skjær vårløk på skrå i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, squash, Tex-Mex og Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Tilsett hakkede tomater, mornaysaus, salt og en stor klype chiliflak i stekepannen.
Senk til middels varme og la småkoke til pastaen er ferdigkokt.
Tilsett ferdigkokt pasta og pastavann i sausen.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Anrett pasta i skåler.
Garner med vårløk og en klype chiliflak.

