Skip to main content
Texmex-inspirert kjøttdeigpasta
Texmex-inspirert kjøttdeigpasta

Texmex-inspirert kjøttdeigpasta

med kremet tomatsaus og fersk vårløk

Den kulinariske reisen går til Mexico, og byr på Texmex-inspirert kjøttdeigpasta med squash, vårløk, tomat og mornaysaus. Vi lar herligheten godgjøre seg i stekepannen, før vi topper den med et dryss vårløk før servering.

Tags:
Rask
Kort forberedelse
Superrask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid10 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

195 g

Hakkede tomater

100 g

Mornaysaus

(Inneholder: Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe

180 g

Penne

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Vårløk

1 stk

Squash

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier745 kcal
Energi (kj)3117 kj
Fett27.8 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater79.2 g
Sukker12 g
Fiber7.2 g
Protein41.3 g
Natrium444.5 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, hell av resten og legg pastaen tilbake i kjelen.

Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kjøttdeig
2

Skjær squash i 2 cm store biter.

Skjær vårløk på skrå i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, squash, Tex-Mex og Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

Tilsett hakkede tomater, mornaysaus, salt og en stor klype chiliflak i stekepannen.

Senk til middels varme og la småkoke til pastaen er ferdigkokt.

Tilsett ferdigkokt pasta og pastavann i sausen.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett pasta i skåler.

Garner med vårløk og en klype chiliflak.