Skip to main content
Sprø katsu-kylling og karrisaus
Sprø katsu-kylling og karrisaus

Sprø katsu-kylling og karrisaus

med bacon- og ostetoppede fries og kålsalat

Unn deg et japanskinspirert premiummåltid med sprøstekt kylling i panko, bacontoppede fries med smeltet cheddar og gouda, frisk kålsalat og en kremet katsu-karrisaus med kokosmelk.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sennep
Egg
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

75 g

Rødkål

50 g

Cheddar/Gouda ostemix, revet

(Inneholder: Melk)

80 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Vårløk

4 g

Curry on

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

40 g

Søt chilisaus

90 ml

Kokosmelk

1 stk

Chili

300 g

Kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til slaw

1 ss

Smør til saus

1 dl

Vann til saus

½ ss

Mel til saus

Næringsinnhold

Kalorier1360 kcal
Energi (kj)5691 kj
Fett77.2 g
Mettet fett27.7 g
Karbohydrater99 g
Sukker25.4 g
Fiber10.5 g
Protein67.2 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium1161.3 mg
Potassium33 mg
Calcium1.4 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Topp fries med bacon når det gjenstår 12 min av steketiden.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland kålsalat
2

I mellomtiden, riv gulrot grovt.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland aioli, gulrot, kålblanding, rødkål, salt og en klype pepper i en stor skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Paner kylling
3

Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen svir seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag katsu-karrisaus
5

I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek Curry-On i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett soyasaus, søt chilisaus og hvetemel, og pisk sammen.

Tilsett vann og kokosmelk og la småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.

Topp baconfries med ost rett før servering, og la osten smelte.

Server
6

Anrett kylling og fries på tallerkener.

Topp kylling med vårløk og chili.

Server med katsu-karrisaus og kålsalat.