topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søt soyaglasert torsk

Søt soyaglasert torsk

med hvitløksris og sesamstekt pak choi

Ukens fiskerett er alt annet enn kjedelig! Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av smakfulle ingredienser. Vi steker torsk og glaserer den med en søt saus av soya, honning og ingefær. Tilbehøret i dag er hvitløksris og sesamstekt sjampinjong og pak choi.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Melkefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

50 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pak choi

100 g

Sjampinjong

5 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

2 ss

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier644 kcal
Energi (kj)2696 kj
Fett19 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater78.6 g
Sukker7.6 g
Protein36.3 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok villris
1

Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 15 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.

Panér torsk
2

Ha hvetemel* [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken. Krydre fisk på begge sider med en klype salt*. Bland fisk i hvetemel, til dekket. Sett til side, klar til steking.

Stek torsk
3

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, snu forsiktig, til gyllen og gjennomstekt. Overfør fisk forsiktig til en tallerken. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Stek sopp og pak choi
4

Mens fisken steker; grovhakk pak choi. Skjær sopp i fire. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek sopp i 2-3 min. Tilsett pak choi og sesamfrø [1/2 pakke, 2P], og stek i 2-3 min. Krydre med en stor klype salt* og pepper*, og ta av varmen.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen som ble brukt til fisken til middels varme. Rør inn soyasaus, honning- og ingefærdressing, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og vann* [2 ss | 4 ss]. Kok i 1-2 min, til lett tyknet. Tilsett fisk og varm opp i 1-2 min, til gjennomvarmet. Snu fisken halvveis. Rør godt i risen med en gaffel. TIPS: Ikke skyll stekepannen, da mister sausen noe av smaken.

Server
6

Anrett villris, sesamstekt pak choi og sopp på tallerkener. Topp risen med fisk og øs over resterende saus.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image