HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSørøst Asiatisk Svinekam
topBanner
Sørøst-asiatisk svinekam

Sørøst-asiatisk svinekam

med grønnsaker, jasminris og sesamfrø

Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige sterke aromatiske komponenter. Denne oppskriften er et godt eksempel! Hvitløksrisen putrer på komfyren mens vi steker svinekam og grønnsaker med asiatiske krydder og blander en kremet dressing med majones og soya.

Tags:Under 600 kcal
Allergener:EggSennepHveteSoyaSesamMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Svinekam

200 g

Pak choi

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvitløk

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

¼ ts

Salt* (steg 1)

etter behov

Sukker* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2545 kj
Kalorier608 kcal
Fett18.47 g
Mettet fett3.66 g
Karbohydrater70.33 g
Sukker7.15 g
Protein39.58 g
Natrium4.386 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok under lokk på lav varme i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

2

Skjær agurk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Grovhakk pak choi.

3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, til gylden. Sett til side i en liten skål. Bland majones og halvparten av soyasausen i en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min, til mør. Tilsett pak choi og stek i 2 min. Overfør til en skål.

5

Skjær svinekam i 2 cm tykke strimler. Bland Ga-Laksa med en skvett olivenolje i en skål. Vend svinekam i blandingen. Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekam under omrøring i 2-3 min. Tilsett grønnsaker og resterende soyasaus med en klype sukker, til gjennomvarmet. Smak til med salt og pepper*.

6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt og grønnsaker. Drypp over litt dressing. Pynt med agurk og sesamfrø.