
Sommerbiff og estragonaioli
med ovnsbakte rosmarinpoteter og grønne bønner
Her byr vi på en luksusrett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi steker biff av Angus ytrefilet til den blir mør og god. Tilbehøret i dag er hjemmelaget bearnaiseaioli, grønne bønner med hvitløk og ovnsbakte poteter krydret med rosmarin.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Rosmarin
2 stk
Hvitløk
1 pose
Estragon
150 g
Grønne bønner
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
300 g
Ytrefilet av storfe
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet og krydre med salt [¼ ts | ½ ts] på hver side.
Plukk og grovhakk rosmarinblader [½ stk, 2P].
Skjær poteter (uskrellet) i tynne staver.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og strø rosmarin over. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min.

Finhakk estragon.
Finhakk sjalottløk.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær endene av grønne bønner.

Bland aioli, estragon og sjalottløk i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.

Når potetene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek videre i 1-2 min på hver side for medium rå. Overfør til en tallerken og dekk til med folie.
TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Varm opp en skvett olivenolje i en annen stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner krydret med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i 2 min.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.

Anrett biff, rosmarinpoteter og hvitløksbønner på tallerkener.
Topp med estragonaioli.