Dette er en klassiker i ny drakt, som hele familien kommer til å ville ha mer av. Vi steker svinekjøtt og lar den putre i en nydelig sitronbuljong. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk, gulrot og rødbete. I tillegg lager vi en hjemmelaget tzatziki med agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
½ stk
Sitron
300 g
Svin ytrefilet
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær pastinakk (uskrellet) i kvarte på langs.
Skjær poteter (uskrellet), gulrot og rødbete (uskrellet) i 2 cm biter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og strø over sesamfrø, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.
Grovhakk dill.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær svinekjøtt i 3 stykker per person på et eget skjærebrett. Krydre hver side av svinekjøttet med halvparten av Hvitløksflørt og en klype salt.
Riv agurk grovt. Bruk et kjøkkenhåndkle eller en sil til å klemme ut væske fra agurken.
Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.
Bland vann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, resterende Hvitløksflørt og sitronsaft [2 ss | 4 ss] i en annen skål.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt under omrøring i 3-4 min, til brunet og gjennomstekt.
Senk til middels varme. Hell over sitronsaus, og øs regelmessig over kjøttet i 1-2 min.
Anrett svinekjøtt, ovnsbakte rotfrukter og tzatziki på tallerkener.
Hell sitronsaus over kjøttet.
Pynt med resterende sitronbåter og dill.