Sitronstekt svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt svinekjøtt

Sitronstekt svinekjøtt

med ovnsbakte rotfrukter og hjemmealget tzatziki

Dette er en klassiker i ny drakt, som hele familien kommer til å ville ha mer av. Vi steker svinekjøtt og lar den putre i en nydelig sitronbuljong. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk, gulrot og rødbete. I tillegg lager vi en hjemmelaget tzatziki med agurk.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

300 g

Svin ytrefilet

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier597 kcal
Energi (kj)2499 kj
Fett14.4 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater71.4 g
Sukker19.8 g
Protein46.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær pastinakk (uskrellet) i kvarte på langs. 

Skjær poteter (uskrellet), gulrot og rødbete (uskrellet) i 2 cm biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og strø over sesamfrø, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min. 

Forbered råvarer
2

Grovhakk dill.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skjær svinekjøtt i 3 stykker per person på et eget skjærebrett. Krydre hver side av svinekjøttet med halvparten av Hvitløksflørt og en klype salt.

Lag tzatziki
3

Riv agurk grovt. Bruk et kjøkkenhåndkle eller en sil til å klemme ut væske fra agurken.

Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.

Bland vann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, resterende Hvitløksflørt og sitronsaft [2 ss | 4 ss] i en annen skål.

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt under omrøring i 3-4 min, til brunet og gjennomstekt.

Tilsett sitronsaus
5

Senk til middels varme. Hell over sitronsaus, og øs regelmessig over kjøttet i 1-2 min.

Server
6

Anrett svinekjøtt, ovnsbakte rotfrukter og tzatziki på tallerkener.

Hell sitronsaus over kjøttet.

Pynt med resterende sitronbåter og dill.