450 g
Søtpotet
2 g
Hvitløksflørt
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
50 g
Majones
(InneholderEgg, Sennep)1 pose
Bladpersille
250 g
Laksefilet
(InneholderFisk)10 g
Sesamfrø
½ stk
Pære
60 g
Salatblanding
1 ts
Sukker (steg 2)
¼ dl
Vann (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) til 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med Hvitløksflørt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 20 min, til gyldne.
Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, vann* [1/4 dl | 1/2 dl], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en liten skål. Bland godt slik at agurken er dekket av væske, og sett til side frem til steg 5. Finhakk persille. Bland persille og majones i en liten skål. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.
Fordel sesamfrø på en tallerken. Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir så den blir tørr. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Paner laks med skinnsiden ned i sesamfrø til helt dekket.
Når det gjenstår 5 min av steketiden til søtpotetene, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær pære [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av agurken. Bland agurk, pære og salatblanding i en stor skål. Drypp over en skvett olivenolje*, smak til med salt* og pepper*, og rør godt rundt.
Anrett sesamlaks, søtpotetfries og syltet agurksalat på tallerkener. Server persillemajones på siden.