Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamlaks

Sesamlaks

med søtpotetfries, syltet agurksalat og persillemajones

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

2 g

Hvitløksflørt

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Bladpersille

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

½ stk

Pære

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

¼ dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier684 kcal
Energi (kj)2863 kj
Fett40.17 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater44.4 g
Sukker9.3 g
Protein32.19 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag søtpotetfries
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) til 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med Hvitløksflørt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 20 min, til gyldne.

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, vann* [1/4 dl | 1/2 dl], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en liten skål. Bland godt slik at agurken er dekket av væske, og sett til side frem til steg 5. Finhakk persille. Bland persille og majones i en liten skål. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

Paner laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken. Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir så den blir tørr. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Paner laks med skinnsiden ned i sesamfrø til helt dekket.

Stek laks
4

Når det gjenstår 5 min av steketiden til søtpotetene, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag agurksalat
5

Skjær pære [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av agurken. Bland agurk, pære og salatblanding i en stor skål. Drypp over en skvett olivenolje*, smak til med salt* og pepper*, og rør godt rundt.

Servér
6

Anrett sesamlaks, søtpotetfries og syltet agurksalat på tallerkener. Server persillemajones på siden.