Pannestekt havabbor og middelhavspotet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pannestekt havabbor og middelhavspotet

med kremet tzatziki og salatost

Vår delikate pannestekte havabbor bringer de solrike smakene fra Middelhavet inn på kjøkkenet ditt. Nyt hjemmelaget tzatziki og ovnsbakte poteter vendt med basilikumdressing, ruccola, pinjekjerner, soltørkede tomater, kalamataoliven og gresk salatost.

Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Havabbor

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Agurk

1 stk

Sitron

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

50 g

Soltørkede tomater

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

40 g

Ruccola

1 stk

Basilikum

30 g

Kalamataoliven

50 g

Gresk ost

(Inneholder: Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til tzatziki

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier811 kcal
Energi (kj)3393 kj
Fett50.5 g
Mettet fett17.4 g
Karbohydrater42.9 g
Sukker10 g
Protein42.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver potet og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, riv agurk grovt.

Legg agurk i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.

Bland agurk, creme fraiche, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skyll ruccola.

Grovhakk oliven og soltørkede tomater.

Halver sitron.

Finhakk basilikum.

Bland basilikum, sitronsaft, olivenolje og salt i en liten skål. Sett til side.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og Middelhavsdrøm.

Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.

Snu forsiktig og stek videre i 1 min.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Tilsett ruccola, basilikumdressing, pinjekjerner, soltørkede tomater og oliven på stekebrettet med ferdigbakt potet rett før servering, og bland godt.

6

Anrett fisk, potet og tzatziki på tallerkener.

Smuldre salatost over potet.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image