Vår delikate pannestekte havabbor bringer de solrike smakene fra Middelhavet inn på kjøkkenet ditt. Nyt hjemmelaget tzatziki og ovnsbakte poteter vendt med basilikumdressing, ruccola, pinjekjerner, soltørkede tomater, kalamataoliven og gresk salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Havabbor
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Agurk
1 stk
Sitron
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
50 g
Soltørkede tomater
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
40 g
Ruccola
1 stk
Basilikum
30 g
Kalamataoliven
50 g
Gresk ost
(Inneholder: Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
400 g
Småpoteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til tzatziki
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, riv agurk grovt.
Legg agurk i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.
Bland agurk, creme fraiche, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Skyll ruccola.
Grovhakk oliven og soltørkede tomater.
Halver sitron.
Finhakk basilikum.
Bland basilikum, sitronsaft, olivenolje og salt i en liten skål. Sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og Middelhavsdrøm.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
Snu forsiktig og stek videre i 1 min.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Tilsett ruccola, basilikumdressing, pinjekjerner, soltørkede tomater og oliven på stekebrettet med ferdigbakt potet rett før servering, og bland godt.
Anrett fisk, potet og tzatziki på tallerkener.
Smuldre salatost over potet.